Talihsiz Kadının Ölümüne Soruşturma

Talihsiz Kadının Ölümüne Soruşturma

Talihsiz Kadının Ölümüne Soruşturma

A+A-

Denizli’de doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden Şirvan Y.olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili Denizli Devlet Hastanesi bir açıklama yaptı. 

Denizli’de 9 aylık hamile olan ve sancılarının başlaması üzerine 19 Ağustos Cumartesi tarihinde kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi’nde normal doğumla 3 kilo 810 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdikten sonra, yoğun bakıma alınan ve 1 Eylül Cuma günü yaşamını yitiren 36 yaşındaki Şirvan Y’nin ölümü nedeniyle, eşi Mehmet Y.’nin suç duyurusunda bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 Eşi Mehmet Y. tarafından hastane personelinin yemekte olması nedeniyle eşinin kendi başına doğum yapmak zorunda kaldığı, bebeğinin de havasız kalması nedeniyle beyinde hasar oluştuğu iddia edilmişti.

Haberdeki iddialara yönelik olarak Denizli Devlet Hastanesi’nden alınan bilgiler doğrultusunda;

“36 yaşındaki Hasta Ş.Y. riskli gebelik ve polihidramnios teşhisiyle 19 Ağustos tarihi saat 13.05’te Denizli DH Doğum servisinde Kadın Doğum Uzmanı ve 2 ebe eşliğinde normal doğuma alınmıştır. Doğum sonrası bebekte solunum sıkıntısı izlenmesi üzerine çocuk uzmanının önerisi ile bebeğin Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi yenidoğan yoğun bakıma sevki yapılmıştır.

Anne Ş.Y. doğum sonrası kanamasının çok olması nedeniyle Kadın Doğum Uzmanları, Perinatoloji Uzmanı, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı, Üroloji Uzmanından oluşan bir ekip tarafından opere edilmiştir. Rahmi alınarak kanaması durdurulan hasta, ameliyat sonrası takipte dissemine intravasküler koagülasyon gelişmesi, aferez trombosit gibi kan ürünlerine ihtiyaç duyulması ve hematoloji uzmanının da bulunduğu bir üst basamakta takibinin uygun olması gerekçesiyle Pamukkale Üniversitesi Yoğun Bakımına sevk edilmiştir. 10 gün Üniversite Yoğun Bakım’da ki tedavisi esnasında hasta Ş.Y. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybetmiştir.

Haberde iddia edildiğinin aksine hastanın doğumhanede yalnız doğum yaptığı başında hekim ve sağlık personeli bulunmadığı iddiaları doğru değildir. Doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanından alınan bilgiye göre hasta Ş.Y’nin genetik tarama testlerinin daha önce yapılmadığı ve Denizli Devlet Hastanesi’ne hiç başvurmamış olduğu tespit edilmiştir” açıklamasında bulunuldu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.