Tam Ümitlerini Yitirmişken

Tam Ümitlerini Yitirmişken

2017 senesinde hizmet etmeye başlayan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin ilk bebekleri doğdu. Hasibe ve Osman Çelik çifti tarafından bebeklere Elif ve Ramazan ismi verildi.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde tedavi görüp gebe kalan ilk hasta Hasibe Çelik’in doğumu yapıldı.  Hasibe Çelik, bir kız ve bir erkek annesi oldu.

“Annelik duygusunu yaşatan Pamukkale Üniversitesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum”

Sabırlı ve uzun bir bekleyişten sonra bebeklerine kavuşan anne Hasibe Çelik, eşiyle çocukları olabileceği ile alakalı ümitlerinin gittikçe zayıfladığını, bu duygularla PAÜ Tüp Bebek Merkezi’ne başvurduklarını, tüm merkez çalışanlarının kendileriyle her konuda ilgilendiklerini, eşiyle beraber ilk günden bu yana kendilerini burada çok rahat hissettiklerini, kendisine tarifsiz annelik duygusunu yaşatan Pamukkale Üniversitesi’ne ve bu merkezin açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

“Denizli’de bir kamu hastanesinde kurulan ilk Tüp Bebek Merkezi”

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Tüp Bebek Merkezinde doğan ve sağlık durumları iyi olan Ramazan ve Elif bebeği ziyaret edip, ailenin sevincini paylaştı. Başhekim Prof. Dr. Türkçüer başta Prof. Dr. İbrahim Veysel Fenkci ve Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kabukçu hocalar olmak üzere, tüm tüp bebek merkezindeki ekibe teşekkür ettiğini, tüp bebek merkezinin Denizli ilinde ve çevre şehirlerde bir kamu hastanesinde kurulmuş olan ilk merkez olması nedeni ile bir ilk olma özelliği taşıdığını, kamu hastanesinde böyle bir hizmet sunup, tüp bebek tedavisinde özel merkezlerde yüksek harcamalar yapan hastaların, bu hizmetten yararlanmasını amaçladıklarını ve bu nedenle hem gururlu hem de mutlu olduklarını dile getirdi.

“Sabırlı ve özverili bir çalışmanın sonunda merkezimizin ilk bebekleri doğdu”

Tüp Bebek Merkezi sorumlusu ve PAÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Veysel Fenkci sabırlı ve özverili bir çalışma neticesinde tüp bebek merkezinin ilk bebeklerinin doğduğunu, bu doğumların devamının geleceğini ve tüm ekibini yürekten kutladığını söyledi.

PAÜ Hastaneleri Tüp Bebek Merkezinde dünyaya gelen ilk tüp bebeklerini PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer,  Tüp Bebek Merkezi sorumlusu ve PAÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Veysel Fenkci, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kabukçu ve Dr. Öğr. Üyesi Ümit Çabuş, Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülçin Mete,  Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Çil başta olmak üzere, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık merkezi çalışanları ziyarette bulundular.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde 2017 senesinin Temmuz ayından beri faaliyet veren Tüp Bebek Merkezinde, kadın hastalıkları ve doğum, üroloji, histoloji ve embriyoloji branşlarından öğretim üyeleri görev yapmakta. Birimde  infertilite sebeplerine yönelik araştırmalara da önem veriliyor. Bu doğrultuda hastalara geldikleri günden sonra gerekli olan tüm hormon analizleri, yumurtlama takibi, sperm analizi, hidrosonografi, histeroskopi,, rahim filmi, laparoskopi gibi teknikler uygulanmakta. Merkezde tüp bebek işlemlerinin yanında sperm, yumurta ve embriyo dondurma işlemleri de yapılmakta.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.