Tarakçı Evi Belleğe Alındı

Tarakçı Evi Belleğe Alındı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), yok olmaya yüz tutmuş olan Buldan ilçesindeki Tarakçı Evi’ni de restore edip tarihi bir değeri daha canlandırdı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Denizli'nin yıkılmaya yüz tutan pek çok sayıda tarihi değeri restore edilerek şehre kazandırıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), ilçelerde de restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Buldan ilçesinde bir süre evvel başlanan dönemin Buldan Belediye Başkanı Talat Tarakçı’nın ikamet ettiği Tarakçı Evi'nin restorasyonunu da tamamladı. Aslına uygun bir şekilde yapılmış olan restorasyon çalışmasıyla Tarakçı Evi şehir belleğine kazandırıldı.

 

Tarakçı Evi 

 

Tarakçı Evi diye de tanınan konutun 1930 senesinde Buldan Belediye Başkanlığında bulunan Talat Tarakçıoğlu'nun dedesi Hacı Hasan tarafından yaptırılmış olduğu bilinmekte. Mimari ve süsleme özellikleriyle yapının 19. Yyy.ın 2. yarısında inşa edildiği ifade edilmektedir. 19. Yüzyıl Türk konut mimarisinin özellikleri taşımış olan bu nadide yapı, bodrum kat üstünde 3 katlı olarak inşa edilmiş ve cihannüma bölümü ve iki adet bahçesi ile dikkatleri üzerine çekmekte. İnşası sırasında taş ve tuğla malzemenin kullanılmış olduğu tarihi yapıda ahşap tavan, iç sofa ve zeminde bitkisel desenlerden meydana gelen karo mozaik tarihi yapının güzelliğini öne çıkaran unsurlar olarak gösterilen bir diğer özelliktir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.