Tarihi Çalıp, Paraya Çevirmek İsterlerken Yakalandılar

Tarihi Çalıp, Paraya Çevirmek İsterlerken Yakalandılar

Tarihi Çalıp, Paraya Çevirmek İsterlerken Yakalandılar

A+A-

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Denizli’de tarihi eser kaçakçılığı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon yapıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Denizli’de kültür varlığı tarihi eser kaçakçılığı ve tarihi eser görünümlü sahte eserleri gerçek esermiş gibi satışa sunarak alıcı şahıslar vasıtasıyla dolandırıcılık da yapan şüpheli şahısları tespit edilmesine yönelik operasyon yapıldı.

Alınan istihbarat bilgileri doğrultusunda Denizli’de yasadışı yollarla satışa sunulmak üzere getirilen tarihi eserlerin tespit edilerek, şüpheli şahıslar yakalandı. Yapılan operasyonda farklı bir ilden getirilen tarihi eserler ele geçirildi. Antalya yolu üzerinde durumundan şüphelenilen ve şüpheli hareketler sergileyen şahıslar ile ilgili yapılan kontrollerde, bir otobüs içerisinde tedirgin davranışlarda bulunan 2 şüpheli şahıs tespit edildi. Şüpheli şahıslar araçtan indirilerek yapılan aramada bir bayan çantası içerisine gizlenmiş vaziyette tarihi eser,çok sayıda sikke ve farklı türlerde çeşitli materyal ve obje ele geçirildi.

Yine aynı operasyonda şüpheli hareketler sergileyen bir araç takibe alınarak,yapılan aramada  araç içerisinde arka koltukta siyah poşete sarılı bulunan sırt çantası içerisinde üzerinde figürlerin bulunduğu prizma görünümlü sütun şeklinde eser bulunarak el konuldu.

Görevli ekiplerce yürütülen iki ayrı yakalama faaliyeti neticesinde gerçekleştirilen aramalarda içerisinde heykelcik, bilezik, kolye, ayna türünden 9 adet tarihi eser, 62 adet sikke ve 1 adet sahte eser bulunarak el konuldu.

Bulunarak el konulan 71 adet kültür varlığı tarihi eserlerin ve sikkelerin Müze Müdürlüğünde korunması gerekli kültür varlığı orjinal eser olduğu belirtildi.

Tarihi Eser Kaçakçılığı yapmak isterken yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapılarak,adliyeye sevk edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.