Tarihi Eser Kaçakçılığına Yönelik Operasyon

Tarihi Eser Kaçakçılığına Yönelik Operasyon

Tarihi Eser Kaçakçılığına Yönelik Operasyon

A+A-

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Denizli'de tarihi eser kaçakçılığı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince Denizli'de kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi kapsamında görevli ekiplerce yapılan araştırma sonucunda,kaçakçılık yapan 1 kişi yakalandı.

Denizli'de seyir halinde durumundan şüphelenilen bir araç tespit edilerek görevli ekiplerce şüpheli şahıs ve kullandığı araç takibe alındı. Takibe alınan araç gerekli tertibat alındıktan sonra durduruldu. Yapılan kontrollerde aracın torpido gözünde poşet içerisinde tarihi eser olabileceği değerlendirilen üzerinde değişik figürlerin bulunduğu 26 adet sikke ve 18 adet değişik türlerde obje bulunarak el kolundu.

Müze Müdürlüğü’nce yapılan tespitler sonucu ele geçirilen kültür varlığı altın, bronz, fildişi, cam cinsinde olan sikke ve kolye parçaları, yüzük, küpe türünden objelerin tarihi eser olduğu, Roma, Helenistik, Bizans dönemlerine ait olduğu tespit edildi.

Sikkelerin ve eserlerin üzerlerinin yivli muhtelif ebatlarda olduğu, sikkelerin üzerinde haç, imparator portresi ve ayakta figürlerin olduğu bildirildi. Ele geçirilen toplam 44 adet tarihi eserin tanzim edilen rapor neticesinde korunması gerekli kültür varlığı orjinal etütlük nitelikte müzede bulunması gereken tarihi eser olduğu bildirildi.

Yakalanan 1 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.