Tarihi Zafer İçin Coşkulu Tören

Tarihi Zafer İçin Coşkulu Tören

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 870 sene evvel Türklerin zaferiyle neticelenen Kazıkbeli Savaşı için anma programı yaptı.

A+A-

Cankurtaran Honaz Milli Parkı civarlarındaki Anıttepe'de 7 Ocak 1148 senesinde Alman ve Fransız ordularından meydana gelen haçlı seferine karşı yaşanmış olan zaferin anma etkinlikleri için yapılan “Tarihe Dokunmak” isimli programa,  başta Başkan Zolan ve Vali Karahan olmak üzere pek çok davetli ve vatandaş katılımda bulundu.

 

Savaşın temsili olarak yaşanmış olduğu Anıttepe'de saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başlamış olan programda Acıpayam Dernekler Birliği Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok’un savaşı anlatan sunumundan sonra Kazıkbeli Savaşı'nda yaşamını yitiren şehitler için saygı yürüyüşü yapıldı.

Başkan Osman Zolan: "Bugün ecdadımız sayesinde buradayız"

Saygı yürüyüşünden sonra program Cankurtaran Honaz Milli Parkı'nda sürdü. Başkan Osman Zolan, burada yapmış olduğu konuşmasında, bu topraklar için canını vermiş olan ecdadı hep beraber anmanın önemli olduğunu ifade etti ve bugün biz buradaysak ve bu ülkede hür ve bağımsız yaşıyorsak bunun geçmiş senelerde ödenmiş bedellerinin olduğunu, bu bedeli ecdadın, dedelerimizin ödediğini, 1148 senesinde Kazıkbeli Savaşı’nda gözünü kırpmadan kendinden kat kat fazla olmasına rağmen gelen haçlı ordularına karşı göğsünü siper edip Kazıkbeli’nde geçit vermeyerek, Fransız ve Alman ordularını perişan etmiş olan ecdat sayesinde bugün burada bulunduklarını dile getirdi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.