Taş Heykel Kolonisi sona erdi

Taş Heykel Kolonisi sona erdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer ile birlikte düzenlenen ve bu yıl 6’ncısı yapılan Türkiye'nin ilk ve tek "Uluslararası Taş Heykel Kolonisi" sona erdi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Uluslararası Taş Heykel Kolonisi" kapanış programı ile sona erdi. Türkiye’nin tek taş heykel kolonisinin kapanış programına, Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ve davetliler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, mayıs ayında başlayan koloninin sonunda güzel eserler paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Değirmenci, “Denizli heykel sanatı ve heykeltıraşlık alanında çok zengin bir yer. 19 antik kentiyle tarihten bugüne gelen büyük bir mirasa sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya çok değer veriyoruz. Eserlerimizi daha önce olduğu gibi Denizli’nin en güzel yerlerinde halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

 

7 ülkeden 8 sanatçı katıldı

 

Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ise 6’ncısı düzenlenen kolonide 7 ülkeden 8 sanatçının yer aldığını ifade ederek, kapanış programına katılan herkese teşekkür etti. Taş Heykel Kolonisi’nin kendileri için bir tutku olduğunu anlatan Kömürcüoğlu, koloninin bugüne kadar geldiği noktayı anlatarak, etkinliği daha uzun yıllar devam ettirmek istediklerini kaydetti.

 

Eserler Denizli merkezinde sergilenecek

 

43 ülkeden 192 proje başvurusu alan kolonide 7 ülkeden 8 sanatçı birbirinden güzel eserler ortaya çıkardı. Ortaya çıkarılan eserler Kömürcüoğlu Mermer’de görülebilecek. 6. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi'ne Türkiye, İtalya, Gürcistan, Ukrayna, İspanya, İsviçre, Romanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden katılan sanatçıların eserleri bir süre sonra Denizli’nin merkezi noktalarında sergilenecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.