Taşınmaz ticareti yapanlara yetki belgesi zorunluluğu

Taşınmaz ticareti yapanlara yetki belgesi zorunluluğu

Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizli Ticaret İl Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili bilgilendirme toplantısı tertip etti.

A+A-

Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizli Ticaret İl Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. 5 Haziran 2018 tarihinde yayımlanan yönetmelikle, taşınmaz ticaretiyle iştigal edenlerin yetki belgesi almalarının zorunlu hale getirildiği ve 18 aylık bir süre tanındığı belirtildi.

 

Denizli Ticaret Odası’nın “Konut ve İşyeri Yapı Kooperatifleri ile Emlak Müşavirliği” faaliyetlerini kapsayan 13. Meslek Komitesi üyeleri ile aynı sektörde yer alan girişimcilere yönelik, “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili toplantı yeniden tertip edildi. DTO’nun hizmet binasında gerçekleştirilen etkinlikte, Denizli Ticaret İl Müdür Vekili Süleyman Şener Pektaş, Denizli Ticaret Odası Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin, 13. Meslek Komitesi Başkanı Volkan Gürsoy ile çok sayıda emlak danışmanı yer aldı.

 

Denizli Ticaret İl Müdür Vekili Süleyman Şener Pektaş, “Yönetmelikle, sektörün yasal altyapıya kavuşturulması, taşınmaz ticaretinin güvenli bir ortamda yapılması, haksız rekabetin ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi, mesleğe itibar kazandırılması, nitelikli insan kaynağı oluşturulması ve hizmet kalitesi ile tüketici memnuniyetinin arttırılması hedeflendi." dedi.

 

Uzman Serkan Erciyes, “Taşınmaz ticareti, işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılır. Yetki belgesi, her bir işletme için ayrı ayrı düzenlenir ve asla devredilemez." dedi.

 

Uzman Tevfik Hoşkan, “İş yerinin, bağımsız bölüm niteliğinde ve net alanının en az 30 metrekare olması gerekmektedir. İçinde idari büro ve kabul yeri ile arşiv bölümü bulunmalıdır. Hizmetin düzenli verilmesini sağlayacak bilgisayar, yazıcı, internet vb. teknik donanımı olmalıdır." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.