Tatil İçin Brezilya'dan Gelmişlerdi

Tatil İçin Brezilya'dan Gelmişlerdi

Denizli ilinde, Hierapolis Antik Kenti'ndeki Kleopatra Antik Havuzu'nda boğulmak üzere iken, cankurtaranın gayreti ile sudan çıkarılarak hastaneye kaldırılan Brezilyalı turist kardeşlerden 65 yaşındaki Jandira Maria De Souza  hayatını kaybetti.

A+A-


Brezilya'dan tatil yapmak için Türkiye'ye gelmiş olan Jandira Maria De Souza ile kardeşi Valdete Maria De Souza, geçtiğimiz cuma günü, Pamukkale’de yer alan ve 2. Yy. kalma Hierapolis Antik Kenti'ndeki Kleopatra Antik Havuzu'na girdiler. UNESCO'nun Dünya Kültür Miras Listesi'nde de olan ve içerisinde tarihi eserlerin olduğu havuzda bir süre yüzen Brezilyalı kardeşler, derin kısma gitmelerinden bir süre sonra çırpınmaya başladılar. Durumun farkına varan cankurtaran, havuza atlayarak, turistleri sudan çıkardı.

Acı Haber Geldi

Kadın turistler, olay yerine çağrılan sağlık görevlileri tarafından ambulans ile özel hastaneye kaldırıldılar Hastane yolunda 2 defa duran kalbi müdahale ile tekrardan çalıştırılan Jandira Maria De Souza, yaşam destek ünitesine bağlandı. Valdete Maria De Souza ise hastanede gerçekleştirilen müdahale ile hayati tehlikesini atlattı. Jandira Maria De Souza, tedavi görmüş olduğu hastanede, bugün doktorların yapmış oldukları bütün müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Jandira Maria De Souza'nın cansız bedeni, otopsinin yapılması için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp morguna sevk edildi.

Gönderildi

Jandira Maria De Souza'nın cesedi, otopsiden sonra Brezilya Konsolosluğu tarafından gönderilen cenaze aracı ile alınarak, Ankara iline götürüldü. Cenazenin buradan da uçak ile Brezilya'ya gönderileceği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.