Tavan Çökünce Ortaya Çıktı

Tavan Çökünce Ortaya Çıktı

Dünya’da meşhur olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin bir benzeri de yer altında bulunmakta.

A+A-

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı olan Kaklık Mahallesi'nde bulunan ve 2002’de turizme açılmış olan Kaklık Mağarası, içerisindeki Pamukkale'ye benzer travertenleri ile 'Yer altındaki gizli Pamukkale' diye biliniyor.

Kaklık Mağarası, içindeki beyaz travertenleri ile ilgi odağı olmakta. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Pamukkale'yi gördükten sonra ziyaret ettiği yerler arasında olan mağara, çok beğeniliyor. 2002 senesinde turizme açılmış olan mağaranın yanında, sazlıklar arasında bulunan kaynayarak çıkan, serbest veya kanallar içinde akan sular, yöre halkı tarafından 'Kokar Hamam Pınarı' diye anılıyor. Faylar boyunca ilerleyen, yüzlerce metre derinlikten yüzeye çıkan kükürtlü ve yoğun karbonatlı jeotermal suların, cilt hastalıklarının tedavisine iyi geliyor.

İlgi Odağı Oldu

Malı Dağı'nın kalsiyum karbonat bileşiminde traverten kayaçları içerisinde meydana gelen Kaklık Mağarası, yeraltı sularını boşaltan aktif bir mağara durumundayken  tavanının çökmesiyle açığa çıktı. Bakıldığında biçim olarak obruk özelliği gösteren mağaranın içerisinde, suların meydana  getirdiği büyük bir traverten kitlesi ziyaretçilerin ilgi odağı olmakta. Pamukkale'ye benzer travertenleriyle 'Yer altındaki gizli Pamukkale' diye de bilinen Kaklık Mağarası'ndaki havuzlar, Pamukkale'dekine çok benzeyen basamaklar halinde üst üste oluşurken; tavanı ise damlataşı, sarkıtlar ve dikitlerle süslü yapısıyla dikkatleri çekiyor.

DHA

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.