Tavas'ın Tarımı Avrupaya'ya Boy Gösteriyor

Tavas'ın Tarımı Avrupaya'ya Boy Gösteriyor

Tavas'ın Tarımı Avrupaya'ya Boy Gösteriyor

A+A-

Göreve geldiği ilk günden bu yana Tavas'ta tarımın önemini vurgulayan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, çiftçinin yanında ve destekçisi olmaya devam ediyor. Ürün deseninin farklılığı ile büyük önem arz eden Tavas ovasında yeni ürün desenleri kendisini gösteriyor. Tavas'ta bu yıl üretilen ayvalar, başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor.

Üretici Bekir Enli, ayva hasadından oldukça memnun olduklarını belirterek, "İlk önce Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol'a teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman üreticinin yanında olup, bizlere yol gösterdi. Gerekli bilgi donanımını bizlere sunarak Tavas'ın bereketli topraklarından daha fazla nasıl istifade edebiliriz, bizlere bunu öğretti" dedi.

Hasadın ilk günü üreticilerin yanında olan Başkan Akyol, "Tavas, tarım potansiyeli oldukça yüksek bir ilçemiz. Ancak bu potansiyeli sağlıklı, kaliteli ve katma değerli ürün yönetimine dönüştürmek ve bu ürünleri pazarlayabilmek de çok önemli. Tarım ve tarım ekonomisinin gelişmesi, ürün deseninin arttırılması için elimizden gelen desteği üreticimize vermeyi sürdürüyoruz. Amacımız her alanda olduğu gibi tarımda da inceleme ve çalışmalarda bulunarak verimliliğin artmasını sağlamaktır. Bölgenin ürün çeşitliliği konusunda uygun iklim özelliklerine sahip olması dolayısı ile ürün desenini çeşitlendirmek, üreticimizin gelir düzeyini yükseltmek ve bu konuda çiftçilerimizi bilinçlendirerek onları daha iyi ve kaliteli ürün yetiştirmeye teşvik etmek bizim görevimiz. Bu bereketli topraklarda yetişen ürünler hem aroma hem de kalite bakımından gerçekten çok lezzetliler. Ben Bekir Enli Abime "Yatırımcı Dostu Tavas" projemize kulak vererek ürün çeşitliliği konusunda üretimini yaptığı ayva hasadının bereketli ve bol kazançlı olmasını temenni ediyorum. Şu anda burada tam 150 işçi çalışmakta, bu istihdamı da sağladığı için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.