Tavas Kavununda Hasat Zamanı

Tavas Kavununda Hasat Zamanı

Tavas’ta yetiştirilen ve farklı tadıyla aromasıyla bir kez tadanların vazgeçemediği Tavas Kavununun hasadı başladı.

A+A-

Tavas’ın Ebecik, Sofular, Altınova ve Çalıköy Mahallerinde yaklaşık 10 bin dekar alanda alanda yıllardır üretilmekte olan kavun 10-12 yıldır tanınır hale geldi. İl içi tüketiminin yanı sıra Aydın, Muğla, İzmir, Antalya, Bursa gibi İllerden alıcı bulmaktadır.

Tarla Fiyatı 1.10 TL  veya  1.20TL 

Edirne, Bursa,İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya önemli pazarları olmak üzere, Türkiye'nin bir çok yerine pazarlanan kavunun tarla fiyatı bu yılda 1.10 TL  yada 1.20 TL olarak değişim gösteriyor.

Mayıs ayında dikimi yapılan Kırkağaç 637 çeşidi kavun, susuz olarak ve tohumdan üretilmektedir. Diğer kavunlardan ayıran en önemli husus , bölge toprağının verdiği lezzet ve susuz olarak üretilmesidir. Ağustos ayı ortalarında hasat edilmektedir.

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğümüzce kavunların, üretim sezonu boyunca hastalık ve zararlılar yönünden surveyleri yapılmakta, gerektiği zamanlarda üreticiler SMS yoluyla uyarılmaktadır. Bölgede 3-4 yıl önce kavun sineği zararının görülmeye başlaması üzerine, İl ve İlçe Müdürlüğümüzün organizasyonu ile Ebecik ve Sofular Mahallerinde Kavun çiftçi tarla okulu çalışması yürütülmüştür. Çiftçi tarla okulu çalışmalarına üreticiler çok iyi uyum sağlamış ve kavun sineği mücadelesinde başarı sağlanmıştır.

thumbnail-00008-mts-000612840.jpgthumbnail-1.jpg

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum