Tavas'ta Miniklerden Çevre Dersi

Tavas'ta Miniklerden Çevre Dersi

5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebeti ile Mehmet Poran Anaokulu öğrencileri tarafından vatandaşlara çevre bilinci dersi verildi.

A+A-

Tavas Belediyesi’nin katkıları ile organize edilen çevre günü etkinlikleri çerçevesinde minik öğrenciler, çevre bilinci ve geri dönüşümü hazırlamış oldukları geri dönüşüm kıyafetleri ile anlattılar. Minikler, hazırlamış oldukları geri dönüşüm kıyafetleri ile beraber Belediye önünden başlayıp park kahvesine kadar esnafa ve vatandaşa çevreyle alakalı bilgilendirme broşürlerini Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ile beraber dağıttılar. Çevre kirliliği ve çevreye vermiş oldukları zararlardan bahsettiler.


Çevreye ve doğaya önem veren Tavas Belediyesi, geri dönüşüm ile alakalı pek çok çalışmayı farklı alanlarda tüm hızla devam ettiriyor. Bilhassa cam, plastik, kağıt, karton, metal ve kompozit gibi ambalaj atıklarının çöpe karışmaksızın ayrı bir şekilde toplanması için ilçenin pek çok noktasına geri dönüşüm kutuları yerleştirildi. Bununla beraber, atık pillerin ve evsel atıkların toprak, su ve kanalizasyona erişmemesi için bilgilendirme ve uygulama çalışmaları da hızla devam ediyor.

Çevreye Verilen Önem İnsanlığa Verilen Önemdir

Dünyanın kendilerine emanet olarak bırakıldığını belirten Başkan Akyol, çocuklara ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacı ile tabiatı korumanın herkesin ahlaki ve insani bir görevi olduğunu, çevreyi korunmanın, geliştirmenin ve iyileştirmenin ve bu konularda gösterilen gayretlerin amacının insanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamaları sağlanmak olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.