Tavas'ta Mısır Hasadı Başladı

Tavas'ta Mısır Hasadı Başladı

Solmaz ovasında ekimi yapılan tane mısır hasadına Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İlçe Garnzon Komutanı Yzb. Veysel Aksoy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar, Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol, İlçe Müftüsü Recep Balaban, Dekalb firm

A+A-

Hasat hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Bu yıl üreticimiz dekar başına 1600 kg ürün elde ettiler. Tavas ovası her geçen gün verimliliğini artırarak ürün çeşitliliğini çoğaltarak bölgesel ve ulusal bazda adından söz ettiriyor. Bizler üreticilerimizin daha iyi hasat etmesi ve kazanç sağlayabilmesi için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Üreticimiz bu sene tane mısır ekerek ovamıza yeni bir heyecan yarattı. Senkronize olarak yapılan tüm çalışmalarımızın meyvesini toplamaya başladık. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize de bol kazançlar diliyorum” dedi.

 

Dekalb Bölge Sorumlusu tarafından yapılan açıklamada, “Bugün burada İzzet Cabbar’ın arazisinde güzel bir hasat gerçekleştireceğiz. Ekim yapılan arazimizde dört çeşit tohum bulunmaktadır. Bu dört çeşit tohumdan hangisi daha iyi verim verirse üreticilerimizi ona yönlendireceğiz” dedi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurdoğan Yaşar, “Geçen yıl silajlık mısır olarak gerçekleştirdiğimiz hasadımıza bu sene tane mısır eklendi. Tarım Bakanlığımız da gerekli destekleri vererek tane mısır ekimini daha da bölgemizde teşvik edeceğiz” dedi.

 

Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol ise yaptığı açıklamada, “Çiftçilerimizin kalkınması ve iyi bir hasat dönemi geçirebilmeleri için biz ziraat odası olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız ve veriyoruz. Ovamızda ciddi olarak ekimi yapılan ayçiçeği ve mısırın kurutmasında üreticilerimiz ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Bizler bunu düşünerek ayçiçeği ve mısır kurutma makinası aldık. Vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.