Tayland'ta Mücadele Edecekler

Tayland'ta Mücadele Edecekler

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, robotik kodlamayla öğrencilerin yaptığı yapay zekalı robotlar, hiçbir müdahale olmadan futbol oynuyor.

A+A-

Eğitim teknolojileri uzmanları ve yazılım uzmanı olan Seçkin ve Deniz Aksoy çiftinin rehberliğinde , özel bir yazılım ofisinde kodlama eğitimi almış olan 10 -16 yaşlarında olan  öğrencilerin tasarladıkları yapay zekaya sahip robotlar, yeşil sahalarda top koşturuyorlar.

Robotlar, yeşil sahada kızıl ötesi ışınlar yayan elektronik topu algılayıp karşı kaleye sürüklüyorlar. Yapay zekaları ile sahadaki topu bulan robotlar, bunu karşı takımın kalesine götürüp gol atmaya çalışıyorlar.

Tayland'da Türkiye'yi temsil edecekler

Bilim Kahramanları Derneğinin mayıs ayında İzmir ilinde organize edilecek olan Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye elemelerinde futbol kategorisinde 1. olan öğrencilerin tasarlamış olduğu robotlardan meydanan gelen "MC Football Team", 16-18 Kasım tarihlerinde Tayland'da yapılacak 2018 Dünya Robot Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil edecek. Tasarlamış oldukları 2 robot ile Türkiye 1.liği elde eden takım oyuncuları Sarp Şahin, Seçil Aksoy ve Kaan Uçar, Tayland'daki olimpiyatta mücadele edecekler.

Eğitim teknolojileri ve yazılım uzmanı Seçkin Aksoy, yapmış olduğu açıklamasında, 6 senedir kodlama eğitimi verdiklerini ve pek çok öğrenci yetiştirdiklerini ifade ederek robotik kodlama eğitimi alan öğrencilerin, problem çözme, bilimsel ve tasarım becerilerinin geliştiğini dile getirdi.

DENİZLİ (AA)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.