Taze Doktorlar Önlüklerini Giydiler

Taze Doktorlar Önlüklerini Giydiler

PAÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın organize ettiği 2018-2019 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın katılımı ile yapıldı.

A+A-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başlayan törenin açılış konuşmaları Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Rektör Yardımcısı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi tarafından yapıldı.

Törende ilk konuşan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi öğrencilere tavsiyelerde bulunup, bugün uzun bir yol olan hekimlik yolculuğunun, ilk adımını atmak için bir arada olduklarını, hekimlik yolundaki ilk adımın sembolü olan ‘beyaz önlük’ giyme törenini yaptıklarını, beyaz önlüğün hekimlik mesleği için dürüstlüğün, aydınlığın, asaletin, saflığın, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun ve tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolü olduğunu ifade etti.

Başarıya İmza Atıldı

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, öğrencilere beyaz önlüğün eğitim hayatlarına attıkları ilk adımı simgelediğini ifade ederek, ‘‘Tıp Fakültesi, üniversitemizin ilk açılan fakültelerinden biri olup bugüne kadar birçok başarıya imza atmış; başarılı hekimler, uzmanlar, değerli bilim insanları yetiştirmiştir. Son iki yıl içerisinde aramıza katılan hocalarımızla Tıp Fakültemizin öğretim üyesi kadrosunu güçlendirdik. Hem Fakültenin hem de Hastanenin teknik alt yapı eksiklerini tamamlama ve mekân eksikliklerini giderme çalışmalarımız devam etmektedir. Bunun için yoğun çaba sarf eden Sayın Başhekimim ve Dekanıma, tüm ekibe huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, sizler uzun eğitim maratonunu ve zorlu sınavları aşarak sorumluluğu çok, manevi hazzı yüksek olan tıp hekimliği mesleğinin sahibi olacaksınız. Bugünden itibaren giyeceğiniz beyaz önlük hiç kuşkusuz birçok değeri simgeliyor. Bu değerler ve sorumluluklarla başlayacağınız eğitim hayatınızda ve gelecekteki mesleki yolculuğunuzda taşıyacağınız bu beyaz üniforma, sizlere aynı zamanda eşsiz bir yol haritası olacaktır. Sadece başarı ve sonuç odaklı değil; aynı zamanda insan ve değer odaklı, daima pozitif, yapıcı ve mütevazı olun. İnsanların hayatlarına sunacağınız sağlık ve mutluluğun, öncelikle sizlerin yaşamlarında bulunmasını ve bunu başarı ile taçlandırmanızı diliyorum.’’dedi.

Protokol konuşmalarından sonra program, Tıp Fakültesi öğrencilerinden meydana gelen halk oyunu ekibinin zeybek oyunları gösterisi ile sürdü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.