TCDD’den Vatandaşlara Uyarı

TCDD’den Vatandaşlara Uyarı

TCDD Genel Müdürlüğü, bazı illerin sınırları içerisindeki demiryolu hattında yapacağı kimyasal ilaçlama sebebi ile vatandaşlara uyarıda bulundu.

A+A-

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Denizli, Kütahya, Isparta, Eskişehir, Burdur, Afyon ve Konya illeri sınırları içerisindeki demiryolu hattında otlarla mücadele edileceği belirtildi. Bu çerçevede yapılacak kimyasal ilaçlamadan dolayı vatandaşlar uyarıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, Afyon, Kütahya, Isparta, Eskişehir, Burdur, Denizli ve Konya sınırlarındaki demiryolu hatlarında 18 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arasında otlarla mücadele kapsamında kimyasal ilaçlama yapılacağı dile getirildi.

Dikkatli Olun

Bu amaçla kullanılacak ilaçların insan ve hayvan sağlığını etkilediği dile getirilen açıklamada,  demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresindeki vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Kullanılan ilaçların insan ve hayvan sağlığına olumsuz etkisi olduğunu vurgulayan TCDD, Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden sonra 10 gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları ve belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamalarını istedi.

 Denizli sınırları içinde kalan tren hattında ise 30 Nisan- 02 Mayıs tarihleri arasında ilaçlama yapılacağı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.