Tek Tip Askerlik Detayları Belli Oluyor

Tek Tip Askerlik Detayları Belli Oluyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından gündeme getirilen ve "2-3 ay içinde gelecek" denilen tek tip askerlik ile alakalı ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

A+A-

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tek tip askerlik sistemi ile alakalı çalışmaların yoğun bir biçimde Devam ettirildiğini dile getirerek gelecek günlerde bunun tamamlanacağını ve bundan sonra ülkenin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteğmendir, üsteğmendir lafının çıkarılıp bunu bir zemine oturtma gayretlerinin devam ettiğini ifade etmişti.

Alınan haberlere göre Milli Savunma Bakanlığı'nın üstünde çalıştığı taslağa göre, herkes 9 aylık tek tip askerlik yapacak. Bu 9 ayın 3 ayı temel askerlik süresi ve zorunlu hale gelirken, kalan 6 ay için bedel ödenebilecek.

İstedikleri Dönem Gidecekler

Bu bedelin ise ne kadar olacağı her sene yeni bir hesapla tespit edilecek. Doktor, öğretmen, hakim ve sporcu gibi meslek sahiplerine, hangi dönemde askerlik yapacakları ile alakalı tercih hakkı getirilecek. Nitelikli mesleklere sahip olanlar, askerlik yaparken cephede değil, kendi meslek gruplarına uygun görevlerde süreyi tamamlayacaklar. Hangi meslek grubunun hangi koşullarda ve dönemlerde askerlik yapacağı ile alakalı, Milli Eğitim, Sağlık ve Adalet gibi bakanlıklarından alınan görüşler düzenlemeye de rehber teşkil edecek.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.