Teknoloji Bağımlılığı Masaya Yatırıldı

Teknoloji Bağımlılığı Masaya Yatırıldı

Teknoloji kullanımı hakkında farkındalık seviyelerini arttırıp teknolojinin bilinçli kullanılmasını sağlamak için hazırlanan “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” konulu projenin değerlendirme toplantısına Vali Hasan Karahan da katıldı.

A+A-

Saime Aslan Anaokulu’nda yapılan toplantıya; Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğretmenler de katılımda bulundu.

 

2017 senesi Mart ayında planlanmaya başlanan ve rehberlik öğretmenlerinin gayretleri ile uygulama yönergesi oluşturulan ve veli eğitimine odaklanıp yapılan çalışma; teknoloji kullanımı hakkında farkındalık seviyesini artırmayı, veli ve öğrencilerin teknoloji kullanımı ile alakalı doğru yönlendirilmelerini hedeflemiştir.

 

Toplumun Büyük Sorunu 

Toplantıda söz alan Vali Hasan Karahan eğitimin beşikten mezara kadar süren bir süreç olduğunu dile getirerek, günümüzde çocukların okullardan arta kalan vakitlerinde maalesef sosyal hayatlarının büyük bir bölümünü teknolojiye bağımlı olarak geçirdiklerini, bu konunun tüm toplumun sorunu olduğunu, teknoloji kullanımı ile alakalı farkındalık düzeyini artırmayı, veli ve öğrencilerin teknoloji kullanımı ile alakalı doğru yönlendirilmelerini sağlamak için de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu çalışmayı başlattığını, bunun yalnızca okulların çalışması ile gerçekleşmeyip bu konuda ailelere de büyük görev düştüğünü ifade etti.

 

Bu projenin amacının aileleri de bu sürece dahil etmek ve velilere de eğitim verip, onları bilinçlendirip çocukların sağlıklı gelişimi ve teknoloji bağımlılığına karşı etkili bir mücadele verilmesinin planlandığını söyleyen Vali Karahan, pilot okullarda gerçekleştirilen çalışmaların sonucunda konu ile alakalı olumlu neticeler alındığını, bunun yanından medya kuruluşlarının da teknoloji bağımlılığını azaltma yönünde bilinçli yayınlar yapıp bu konuda toplumun bilinçlenmesine katkı sağladığını, bu çalışmanın güzel ve örnek bir çalışma olduğunu belirterek emeği geçen herkesi kutlarım şeklinde konuştu..

 

Toplantının ardından Vali Karahan sınıfları gezip öğrenciler ile sohbet etti. Okul Müdürü ve öğretmenleri ile görüşüp okul ile alakalı bilgiler aldı.

 

Bilimsel Ölçümler Uygulandı

Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan çalışma çerçevesinde; öğrencilerin okuldan arta kalan zamanlarını etkili ve verimli geçirmelerini sağlamak amacı ile Halk Eğitimler bünyesinde spor ve sanat kursları açılıp kurslara katılan öğrenciler kayıt altına alındı ve aylık raporlar çıkarıldı.

 

Bununla birlikte teknoloji bağımlılığına engel olmak için ve teknolojinin bilinçli kullanımını sağlamak amacı ile okullarda hem öğrencilere hem de velilere yönelik çalışma başlatmak için il çapında 2 anaokulu, 2 ilkokul ve 2 ortaokul şeklinde olmak üzere 6 pilot okul tespit edildi. Bu okullarda veli ve öğrencilere yönelik anketler yapıldı ve bu anket ile teknoloji kullanım sıklığı ölçülüp ankete verilen yanıtlara göre risk grubu veli ve öğrencileri belirleyerek öntest ortalama puanlarını tespit etti.

 

Bireysel ve grup olarak psikoeğitim çalışmasının da yapılmasının ardından tekrar son test uygulandı. Ön test ve son test ortalama puanları arasında “8” puanlık bir azalma görünce tüm il çapında uygulamanın yapılması için çalışma başlatıldı. Ortalama puanlarda gerçekleşen azalma teknoloji kullanımı sıklığının azaldığını, dolayısı ile yapılan çalışmanın etkililiğini gösterdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.