Teknoloji Her Alanda

Teknoloji Her Alanda

Teknoloji Her Alanda

A+A-

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında ilçe milli eğitim müdürlüklerinde özel öğretimden sorumlu şube müdürleri ile MTSK Direksiyon Uygulama Sınavlarında uygulanacak olan yeni sistem tanıtım toplantısı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Milli Eğitim Bakanlığınca MTSK Direksiyon Uygulama Sınavlarında getirilen yenilikler şube müdürlerine anlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açıklamalarda; “Milli Eğitim Bakanlığınca 2013 yılında Sürücü Belgesi sınavlarında önemli değişiklikler yapılarak yeni sisteme geçilmişti. MTSK sınavlarının ilk aşaması olan teorik sınavda başarılı olan sürücü adayları, sonrasında direksiyon uygulama sınavlarına girerek başarılı olmaları halinde Sürücü Belgesi almaya hak kazanıyorlar. Yeni sistemle birlikte uygulama sınavları hafta sonları 07.00-17.10 saatleri arasında yapılıyor. Sınava girecek adaylara randevu veriliyor. Direksiyon uygulama sınavında her aday toplamda 35 dakikalık bir sürenin sonunda başarılı olursa belge almaya hak kazanıyor.

Direksiyon Uygulama Sınavında adayların; araca ilişkin teknik bilgileri, kalkış yapma, direksiyon hakimiyeti, şerit izleme ve değiştirme, kavşaklara yaklaşma, sollama, hız kuralları, ani fren yapma, geri park etme gibi çeşitli becerileri ölçülmektedir.

Direksiyon uygulama sınavı değerlendirmeleri her kursiyer için hazırlanan 3 evrak üzerinden yapılmakta idi. 2018 Mart ayı itibarıyla uygulama kapsamındaki değerlendirmeler tablet bilgisayarlarla yapılacak. Sınavda tablet uygulamasıyla matbu formlarda olan ve manuel doldurulan evraklar online olarak tablet üzerindeki programlarla yapılabilecek. Tablet bilgisayar uygulamasında sınav komisyonu görevlileri kendi T.C. Kimlik No’ları ile sisteme giriş yaptığında sınava girecek adayların fotoğraflı bilgilerinin bulunduğu değerlendirme sayfasına erişebiliyorlar. Bu yöntemin en önemli getirilerinden birisi Joker Aday’ın (başkalarının yerine sınava girenlerin) önüne geçilecek olmasıdır” dedi.

Tablet uygulamasıyla 35 dakika süren sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının elektronik sistem ağı MEBBİS'e, oradan da anlık olarak Polis Bilgi Sistemi olan PolNet'e aktarılacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.