Tepki Yerini Buldu

Tepki Yerini Buldu

Tepki Yerini Buldu

A+A-

MTV zammı yüzde 40'tan yüzde 25'e çekilecek. Ayrıca gelir vergisinde artış öngören madde torbadan çıkarıldı.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Program’da Morotlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) yüzde 40 ile 68 oranında değişen zam yapılması kararlaştırılmıştı. Açıklanan bu oran vatandaşların büyük tepkisine neden olmuş ve çok tartışılmıştı. Gelen tepkiler üzerine Hükümet yüzde 40 zam oranının tekrar değerlendirilmesi konusunda karar almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “MTV zammı Bakanlar Kurulu'nda yeniden görüşülecek. Daha önce motorlu taşıtlara olan zam oranı, aslında çok çok yüklü bir zam oranı değildi. Ama şu andaki zam oranını Bakanlar Kurulumuz tekrar bir değerlendirirse, o değerlendirmeden sonra ne yapabilir, tekrar bir düşürme olur mu olmaz mı, o tabi hükümetimizin takdiridir” ifadelerini kullnamıştı.

Bugün yapılan görüşmeler sonucunda MTV 1300 cc altında olan motorlar için yüzde 15, diğer araçlar için yüzde 25 olarak kararlaştırıldı.

Mevcut araçlar için yeni zamlı tarife…

 


2018’den itibaren alınacak sıfır araçların zamlı tarifesi:


GELİR VERGİSİNDE DE GERİ ADIM

OVP’de açıklanan mali tedbirler üçüncü dilimdeki gelir vergisi oranının yüzde 27’den yüzde 30’a çıkarmayı planlanıyordu. Hükümet yüzde 40’lık MTV zammının ardından bu zamda da geri adım attı.

Eğer yüzde 30’luk gelir vergisi yasalaşsaydı. Ocak ayında net 5 bin TL alanların yıllık maaşı toplam 630 TL azalacak. Ocak ayı maaşı 10 bin TL olan bir çalışanın yıllık gelirindeki düşüş ise 2 bin 160 TL'yi bulacaktı.

Ayrıca dağıtılmamış kurum karlarına yüzde 1 vergi getirilmesi düzenlemesi de tasarıdan çıkarıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.