Tepkisini Twitter'dan Gösterdi

Tepkisini Twitter'dan Gösterdi

Tepkisini Twitter'dan Gösterdi

A+A-

HDP ŞİKAYET ETTİ, GENELKURMAY YASAKLADI İDDİASI

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun "aşırı milliyetçi semboller kullanan güvenlik güçlerine ilişkin sorular" başlığıyla gündeme getirdiği eski Türkçe yazılı armalara Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yasak geldiği gündeme yansıdı.

TSK'nın yayınladığı yazı ile üniformalar üzerine dikilen eski Türkçe armalar ile askeri teçhizatlara takılan bayrakların kullanımınının durdurulduğu da haberlerde yer aldı.

KIRAÇ: GEREKÇESİ NE

Konu ile ilgili ilk tepki Kıraç'tan geldi. Resmi Twitter hesabından tepki gösteren Kıraç, "Göktürkçe’nin yasaklaması ile ilgili bir gerekçe var mı acaba.." diye sordu.



 

HDP'Lİ VEKİL GÜNDEME GETİRDİ

Kerestecioğlu özellikle Sur, Lice, Nusaybin, Yüksekova ve Cizre’deki sokağa çıkma yasakları döneminde askeri personelin üniformalar üzerine taktıkları armaları gündeme getirmişti.

HDP’li vekil, “Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye, aşırı milliyetçi semboller kullanan güvenlik güçlerine ilişkin sorular” başlığıyla şu soruları sormuştu:

Aşırı milliyetçi grupların kullandığı arma ve sembollerin kolluk kuvvetleri arasında yaygın şekilde kullanımının sebebi nedir?

İdeolojik sembol, bayrak ve işaretlerin kullanımı serbest midir?




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.