TESTUD Üyeleriyle Rus Heyet Buluştu

TESTUD Üyeleriyle Rus Heyet Buluştu

Termal Sağlık ve Turizm Derneğinin (TESTUD) liderliğinde Denizli'ye gelen Rus tur operatörleri aracılığı sağlıklı yaşlanmayı isteyen Rus turistlerin Türkiye'yi tercih etmesinin sağlanması amaçlanıyor.

A+A-

Dünyanın 146 ülkesinden şifa bulma amacı ile Türkiye'yi tercih etmiş olanlar, termal zenginlikleri barındıran uluslararası nitelikteki tedavi merkezlerine geliyor.

Türkiye, sayısı gittikçe artan tesisleri ile turizm gelirlerini yükseltmeyi planlıyor. Sağlık turizminden 10 milyar dolar gelir amaçlayan turizmciler, alternatif alanda en fazla turisti termalden bekliyorlar.

34 Kişilik Heyet

TESTUD liderliğinde Türkiye'ye gelen Rus tur operatörleri, Pamukkale'deki termal tesisleri ve sağlık kuruluşlarını inceleyip yetkililerden bilgi aldı. Denizli Valisi Hasan Karahan ve TESTUD üyeleriyle buluşan 34 kişilik Rus heyet, bölgedeki termal kaynaklar ile alakalı bilgi alışverişinde bulundu.

TESTUD Başkanı Yavuz Yılık, yaptığı açıklamasında, Türk termal turizmini dünyaya tanıtmak için yola çıktıklarını ifade etti. Dünyanın değişik noktalarında çalışma sürdürdüklerini belirten Yılık, "Ülkemiz deniz, kum, güneş turizminde güçlü ancak termal zenginliklerimizin yeteri kadar tanınmadığını şahit oluyoruz. Öncelikle termal turizmde de en kısa sürede söz sahibi olmak istiyoruz. Bu kapsamda sağlık turizm yetki belgesi alan tesis ve hastaneleri yurt dışında tanıtıyoruz. Böylece milyonlarca turisti Türkiye'ye çekmek istiyoruz. 2019 yılında Rusya'dan ilk etapta 300 bin kişinin termal tedavi için gelmesini bekliyoruz. Ruslar, Pamukkale ile Karahayıt'a hayran kaldılar." Şeklinde konuştu ve Denizli'de hizmet veren 10 bin 500 yataklı tesislerin uluslararası standartta olduğunu sözlerine ilave etti.

DENİZLİ (AA

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.