Tin Roketsan Ziyaretini Değerlendirdi

Tin Roketsan Ziyaretini Değerlendirdi

Tin Roketsan Ziyaretini Değerlendirdi

A+A-

Roketsan’ın roket ve taktik füzeleri konusunda birbirinden değerli yerli projeleri hayata geçirdiğini belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Roketsan’ın yerli savunma sistemi konusunda Türkiye’nin gururu olduğunu söyledi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ile Komisyon Üyeleri kurum ve kuruluşlara ziyaret ve temaslarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Havelsan ve Aselsan’ı ziyaret eden Komisyon Üyeleri şimdi de Roketsan’ın tesislerini ziyaret ederek çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

‘YERLİ VE MİLLİ ADIMLAR ATIYORUZ

Roketsan ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Komisyon Kâtip Üyesi Milletvekili Şahin Tin, Roketsan’ın roket ve füze tasarımı başta olmak üzere geliştirilmesi ve üretilmesi konularında lider bir kuruluş olduğunu söyledi. Milletvekili Şahin; “Türkiye savunma sanayi alanında hızla büyük projelere imza atmayı sürdürüyor. Roketsan, roket ve taktik füzelerinin geliştirilmesi ve üretilmesi anlamında yerli ve milli adımlar atarak ülkemiz savunma sanayine büyük katkılar sunuyor. Yerli savunma sistemi anlamında ülkemizin gururu olan Roketsan, sabit ve hareketli hedeflere karşı etkin ve milli çözümler geliştirmenin yanı sıra zırhlı hedeflere karşıda yeni nesil tank savar füze sistemleri geliştiriyor ve üretiyor. Ayrıca bunların yanı sıra su üstü platformlarda kullanılan denizaltı savunma harbi sistemi de Roketsan’ın önemli hamleleri arasında. Roketsan’ın bu başarılı yerli ve milli hamleleri millet olarak bizim önemli gurur kaynağımızdır” dedi.

‘BİZLERİ ZİYADESİYLE MUTLU ETTİ’

Milli yeteneklerin birbiriyle uyumlu olmasının Türk savunma sanayinin gelişmesine daha çok katkılar sunduğunu söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Bugünkü ziyaretimizde geniş vizyonu, dinamik ve yenilikçi insan gücü ve farklı ihtiyaçlara yönelik kapsamlı ürün yelpazesiyle Roketsan’ın, ülkemiz savunma sanayisinin önemli bir paydaşı konumunda olduğunu görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Roketsan aynı zamanda geliştirdiği ürün yelpazesiyle dünya pazarında da alanında adından söz ettirmeyi başarmış bir kuruluşumuz. Ürettiği ürünlerin sadece ülkemiz savunma sanayisinde değil yüzde 47’lik bölümünü de ihraç ederek Dünya pazarında yerini alıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.