Tiyatroseverlerin Beklediği Haber Geldi

Tiyatroseverlerin Beklediği Haber Geldi

Pamukkale Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun Hayal Perdesi Oyuncuları ve Tabib-ül Curcuna ekibinin bu sene 10.’sunu yapacakları tiyatro festivali başlıyor. Kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival, Hayal Perdesi oyuncularının sahneleyeceği Simone Mach

A+A-

9 - 16 Nisan tarihlerinde yapılacak olan festivalde, Türkiye’nin dört bir tarafından gelecek olan üniversite ekipleri oyunlarını sahneleyecekler. Festivalde sahnelenecek tiyatro oyunlarından başka söyleşiler, tiyatro üzerine eğitimler ve atölye çalışmaları da olacak. Festival çerçevesinde modern doğaçlama tiyatronun öncüsü, usta sanatçılardan meydana gelen Mahşer-i Cümbüş, 11 Nisan Çarşamba saat 16.00'da PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde söyleşi yapacak. Festivalin bir başka değerli konuğu ise Devlet Tiyatroları oyuncusu Burak Şentürk tiyatro alanındaki birikimlerini paylaşmak için 13 Nisan Cuma günü saat 14.00’de PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde tiyatro severler ile bir araya gelecek.

8 gün sürecek olan festivalde Ankara Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, ODTÜ, Uludağ Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nden tiyatroya gönül veren pek çok öğrenci bir araya gelecek.

16 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’de PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Tabib-ül Curcuna oyuncularının sahneleyeceği “Üstat Moliere Evleniyor” oyunu ile festival kapanacak.

Festival boyunca oyunlardan ücret alınmayacak.

PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde sergilenecek oyunlara girişler davetiye ile mümkün olacaktır. Davetiyeleri oyun günü (oyundan birkaç saat önce) salondan ücretsiz bir şekilde temin edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.