Trump'ın Füzesi Doları Uçurdu

Trump'ın Füzesi Doları Uçurdu

​ABD Başkanı Trump bugün yaptığı açıklamalar ile ortalığı yine karıştırdı. "Rusya'yı hazırlayın, çünkü füzeler Suriye'ye gidecek" ifadelerinden sonra  döviz piyasası tekrar rekor seviyeye çıktı.

A+A-

Trump'ın attığı tweet'lerin ardından dolarda sert bir yükseliş meydana geldi. Dolar/TL tarihi rekorunu 4.1723 TL'ye taşırken, saat 14.07’den itibaren 4.1652 TL'de hareket etti.

Euro/TL 5.1646 TL ile yeni bir zirveye çıkarken, şu dakikalarda 5.1574 TL'de bulunuyor. Sterlin/TL ise 5.9212 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken, şu sıralarda 5.9117 TL seviyesinde...

Dolar endeksi 89.22 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi 1.2372 seviyesinde.

Borsa Çakıldı

Alınan haberlere göre, Trump’ın açıklamasından sonra kurdaki yükselişe paralel olarak Borsa İstanbul da yönünü aşağıya doğru çevirdi ve dakikalar içinde kayıp % 3'ü aştı.

Dolar Yükselmeye Devam Edebilir

İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, Dolar/TL kurunda kırılgan seyirler sürerken yeni rekor seviyelerinin oluştuğunu,  Rubledeki değer kaybının şu sıralarda % 2 seviyesini bulduğunu,  Rus borsasındaki satışlarında devam ettiğini, bu gelişmelerden gelişmekte olan ülke para birimlerinin etkilenirken en olumsuz etkilenen para biriminin TL olduğunu, Ruble ile alakalı ortak noktanın Suriye konusu olarak öne çıktığını, Jeopolitik risklerinde dolar/TL üzerinde etkili olmuş olmasının muhtemel olduğunu fakat bunun öncesinde TL’de kırılgan bir yapının olduğunu izlediklerini ifade etti.

Mevcut rüzgarın hala olumsuz yönde estiğini belirten Turşucu, Rüzgarın bu şekilde esmeye devam etmesi dolar/TL paritesindeki yukarı hareketi de devam ettirebileceğini,  4.13 seviyesinin teknik olarak uzun vadeli kanal direncinin bulunduğu seviye olduğunu belirtti ve dolar kuru bu seviyenin üzerinde ve

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.