TSK'daki Mahrem İmam Davası

TSK'daki Mahrem İmam Davası

Denizli ilinin de aralarında olduğu Manisa merkezli 14 şehirde FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki gizli oluşumuna karşı yapılan operasyonlar sonucunda gözaltına alınmış olan zanlılardan 10 tanesi tutuklandı.

A+A-

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma çerçevesinde geçtiğimiz hafta Manisa, İzmir, Ankara, İstanbul, Amasya, Antalya, Aydın, Çanakkale, Denizli, Hakkari, Isparta, Şırnak, Van ve Yalova illerinde eş zamanlı bir şekilde yapılan operasyonlarla gözaltına alınmış olan 20 zanlıdan 13'ü işlemlerinin bitmesinden sonra adliyeye gönderildi.

10 Tutuklama

İçlerinde muvazzaf askerlerin de bulunduğu 10 zanlı tutuklanırken, 3 zanlı ise adli denetim koşulu ile serbest kaldı. Gözaltında bulunan diğer zanlıların işlemlerinin ise devam ettiği ifade edildi.

FETÖ'nün TSK'daki gizli oluşumu ile alakalı yapılan soruşturma çerçevesinde 20 kişi ile alakalı yakalama kararı verilmişti. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi birimleri 14 şehirde operasyon yapmıştı.  Operasyon sonucunda, örgütün mahrem imamları ile ankesörlü telefonlardan ardışık aramalar ile temasa geçtikleri iddia edilen 18'i muvazzaf asker 20 zanlı yakalanarak emniyete götürülmüştü.

İhraç Edilen Öğrenciler De Alındı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi birimleri, geçen pazartesi günü, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında  örgütün mahrem imamları ve onlarla görüştüğü  tespit edilen daha evvel de askeri okul öğrencisi olduğu belirtilen kişilere karşı Denizli merkezli İstanbul ve Bursa şehirlerinde operasyonlar yapıldı ve 7 kişi gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.