TÜİK Açıkladı: Erkekler mi, Kadınlar mı?

TÜİK Açıkladı: Erkekler mi, Kadınlar mı?

TÜİK 2015 - 2017 dönemi Hayat Tablolarını ilan etti. Bu çerçevede Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ’ın verdiği bilgiye göre Denizli’de;

A+A-

Doğuşta beklenen yaşam süresi 78,2 yıl olarak açıklandı. Denizli bu değer ile Mersin’le beraber doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu 18. il durumuna geldi. Türkiye’de, doğuşta beklenen yaşam süresinin en fazla olduğu kent 80,7 sene ile Tunceli oldu.  

Erkeklerde doğuşta beklenen yaşam süresi 75,3 yıldır

Denizli ilinde erkeklerde doğuşta beklenen yaşam süresinin 75,3 sene olduğu ifade edildi. Denizli bu değer ile Sinop’la beraber erkek nüfusu için doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu 19. il oldu. Alınan bilgilere göre erkeklerde doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu kent 77,6 seneyle Muğla oldu. En düşük olan il ise 72,9 yılla Kilis oldu.

Kadınlarda doğuşta beklenen yaşam süresi 81,1 yıldır

Denizli ilinde kadınlarda doğuşta beklenen yaşam süresinin 81,1 yıl olduğu ve bu değer ile Karaman, Mersin ve Bitlis’le beraber kadın nüfus için doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu 21. il olduğu ifade edildi. Kadınlarda doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 84,2 yıl ile Tunceli olurken en düşük değere sahip olan il 79,1 yıl ile Kütahya olduğu belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.