TÜİK Verileri Şaşırttı

TÜİK Verileri Şaşırttı

TÜİK 2018 senesi Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksini açıklandı. Bu çerçevede Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ’ın yaptığı açıklamaya göre;

A+A-

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 6.73 arttı

TR32 Bölgesi olan Aydın, Denizli ve  Muğla illerinde TÜFE’de 2018 senesi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 6,73, bir evvelki senesinin Aralık ayına göre ise yüzde 21.69, bir evvelki senenin aynı ayına göre ise yüzde 26,54 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14.81 artış oldu.

Türkiye çapında ise 2018 senesinin Eylül ayında bir evvelki aya göre yüzde 6.30, bir evvelki senenin Aralık ayına göre yüzde 19.37, bir evvelki senenin aynı ayına göre yüzde 24.52 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13.75 artış oldu.

Aylık en fazla artış “mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri” grubunda oldu

Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ, TR32 diye de isimlendirilen bölgede ana harcama gruplarına göre TÜFE’de bir evvelki aya göre en fazla artışın yüzde11.39 ile “mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri” grubunda ve Türkiye çapında da en fazla artışın yüzde 11.41 ile “mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri” grubunda gerçekleştiği ifade edildi.

Aylık en az artış “alkollü içecekler ve tütün” grubunda oldu

Ayrıca yine ana harcama gruplarına göre TR32 Bölgesinde bir evvelki aya göre en az artış yüzde  0.11 ile “alkollü içecekler ve tütün” grubunda oldu. Türkiye çapında da en az artış yüzde 0.07 ile “alkollü içecekler ve tütün” grubunda gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.