Tülay Güzalcı Gündemi Yazdı

Tülay Güzalcı Gündemi Yazdı

Tülay Güzalcı Gündemi Yazdı

A+A-

 Yine gündem kaynıyor, yeni devlet, yetmez yeni millet, o da yetmez oldu olacak yeni dünya kuralım. Hayal bu ya, neden olmasın öyle değil mi? Hayal diyorum, çünkü elimizde sayısız hakikat mevcut iken, haddini aşmak, tarihi ortada olan bir devleti hiçe saymak hayalden öteye gidebilecek bir durum değildir. Yaşı altmışın üzerinde olan büyüklerim iyi bilirler, bu vatan neler gördü geçirdi, ne hayalperestlere güldü geçti.

 200 farklı ülkede liderlik yapmış olan 1941 lider araştırılmış. Bu liderler arasından başarı durumuna göre 377 lider sıralamaya alınmış. Bu 377 lider arasından en iyi lider unvanını o almış. O kim mi?

İnsani vasıflarındaki fevkaladelik

Vatana olan sınırsız aşkı

Millet bilinci

Askeri başarısı

İdeolojisi

Girdiği savaşlarda kazandığı toprak miktarı

Topluma iyi yönde kazandırdığı değişim

Ülke ekonomisine katkısı

Siyaset adamı değil, devlet adamı oluşu ile bu vatanı Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapmış olan asrın lideri, Mustafa Kemal ATATÜRK. Bir diğer adıyla Türk’ün atası. Burada niyetim Atatürk’ü anlatmak değil. Atayı bilen bilir, bilmeyenler de muhakkak öğrenir. Çünkü tarihi gerçeklerden kaçış mümkün değildir. Asıl sorun bilip de bilmezden gelenler. Sebep? Yok etmek, muhtaç etmek. Peki, bu kimin işine yarar? İnanın hiç kimsenin.

Andımız kaldırılmak istendi, milli marşımızda. Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım demek yerine Türkiyeliyim demek tercih edildi. Uzaylıyım demek kadar ilginç, komik ve gereksiz. Okullarda okutulan ders kitaplarından Bayrak sevdamızı anlatan şiirler kaldırılmak istendi, oda yetmedi Atatürk ‘e dair birçok konuda.

Eğitimde yenileşme adı altında yapılan sayısız körelme çalışmaları bir bir sıralandı. Aklı boş nesiller istendi sorgulamadan yaşayıp, koyun misali güdülebilecek gençler. Teknoloji üreten değil de tüketen, ileri teknoloji adına Dünya’da yer edinemeyen gençler.

Bitişik el yazısını yazmak için kendini paralayan, fakat duyduğu iki kelimeyi birleştiremeyen algısı kapalı gençler. Siyasi güç elde edebilmek için bir yandan tarihimizi yok sayıp, bir yandan da oy potansiyeli olan gençleri Çanakkale gezilerine götürüp tarihimiz üzerinden nemalananlar. Ekonomik dengeleri alt üst edenler.

Şehit sayımızı birden ona katlayanlar., üniversite mezunlarından yığılı işsiz gençlik inşa edenler.ülke ekonomisini ayakta tutan memur potansiyelini farklı bahanelerle yok etmeye çalışanlar ve daha yazıma sığdıramadığım bir çok olumsuz örneğin sahibeleri. Kusura bakmayın da ,bu yeni devlet gündemi de neyin nesi ,kimin fesi???

Tülay GAZALCI

Türk Eğitim - Sen Denizli Şube Sekreteri

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.