Tüm Kadınlara Umut Oldular

Tüm Kadınlara Umut Oldular

Denizli  Gazeteciler Cemiyet’inde, yapılan basın toplantısında Ege Kadın Buluşması Bileşenleri adına Gülnur Oymak, Ege Kadın Buluşması sonuç bildirgesini açıklandı.

A+A-

DCD’de yapılan açıklamada sekretarya ve yardımcıları yer aldı. Toplantıda basın mensupları ve pek çok kadın yer aldı. Basın açıklamasında konuşan Gülnur Oymak, kadın hakları, kadına şiddet, boşanma davalarında nafaka alma ya da nafakayı geciktirme, kadınların mağdur olması gibi pek çok konudan bahsetti. Gülnur Oymak; Kadınların evlilik içerisinde  hem psikolojik  hem de ekonomik şiddete maruz kaldığının apaçık orta olduğunu, son zamanlarda kadınların boşandıktan sonra alacakları nafakaların erkekler tarafından sömürülmeye çalışıldığını ifade etti.

“Kadınlarımız Birçok Konuda Mağdur”

Kişi başına düşen milli gelirin insanların hayatlarını idam ettirmeye yetmediğini ve aile içinde geçimsizliğe yol açtığını belirten Gülnur Oymak,  “Son zamanlar da gündeme kadının nafakasının erkeğe haksızlık olduğunu söyleyerek müdahale etmek isteyenler,  her gün en az 3 kadının öldürüldüğü ülkede neden hala bu cinayetleri engelleyecek özel bir müdahale birimi oluşturmadıklarını sorgulamalıdırlar. Türkiye’de yasal olarak kadın erkek eşitliğini ele alan yasalar  yer almaktadır. Buna rağmen kadınlarımız şiddete maruz bırakılıyor. Bunun önüne geçebilmemiz için bizde yapmış olduğumuz bu çalışmalarla tepkimizi ve yardımlarımızı ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.