Türk Boyları Derneği Başkanı Karaaslan'dan Çağrı

Türk Boyları Derneği Başkanı Karaaslan'dan Çağrı

Türk Boyları Akraba Toplulukları Haberleşme Derneği Başkanı Asri Karaaslan Uzun yazılı bir açıklama ile çağrıda bulundu.

A+A-

Uzun açıklamasında "Böylesine günlerde Türk milletinin evlatları elbette sesiz kalmayacaktır. Başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’deki, Türkiye dışındaki Türklerle ilgilenen Trakya, Kafkasya, Orta Asya, Kırım dernekleriyle temasa geçeceğiz, geçiyoruz." dedi.

İşte o açıklama ;

Emperyalist güçler Türk milletine ve Türk devletlerine içte ve dışta tarihimizin en ağır saldırısını başlatmışlardır.

Sadece Türkiye Türklüğü değil, başta Azerbaycan Türklüğü olmak üzere topyekün Türk milleti kahpe, aşağılık saldırılarla karşı karşıyadır. Kırım meselesi bir oldu bittiye getirilmiştir. Musul Kerkük’te süren zulüm ve belirsizlik hala devam etmektedir. 

Halep ve Türkmen dağında sürdürülen Türk katliamı son hızında devam etmektedir. Kıbrıs Türk devletine karşı yürütülen istikrarsızlaştırma çalışmaları hız kazanmış Kuzey Kıbrıs Türk devleti ve hükümet istifa etmiştir.

Ermenistan başta Rusya ve Fransa kışkırtmalarıyla Azerbaycan topraklarına saldırmaktadır. Tüm dünya Türklüğünün kalesi Türk devletlerini en güçlü olan Türkiye cumhuriyeti devleti yıllardır beslenen kan içici terör örgütleriyle iç karışıklığı zorlanıyor. Bu durum son yıllarda tüm Türk dünyasının karşılaştığı en karışık durumdur.

Böylesine günlerde Türk milletinin evlatları elbette sesiz kalmayacaktır. Başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’deki, Türkiye dışındaki Türklerle ilgilenen Trakya, Kafkasya, Orta Asya, Kırım dernekleriyle temasa geçeceğiz, geçiyoruz. 

Bu vesile ile tüm bu dernekleri Türkiye ve Türk dünyasındaki gelişmeleri konuşmak için istişareye davet ediyoruz. Hızla Edirne’den Kars’a, Anakara’dan Almanya’ya, Berlin’den Moskova’ya kadar temaslarımızı güçlendirip, Türk dünyasının bu günlerinde gücümüz neye yetiyorsa ortaya koymak için gayret göstereceğiz.

Yaşasın Türk birliği hedefimiz,

Yaşasın Turan sevdamız, 

Tanrı Türkü korusun ve yüceltsin.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.