Türk'e Kimse Dost Değil

Türk'e Kimse Dost Değil

Mısır Yönetiminin, Komünist Çin’in talebi ile bu ülkede yasal olarak yaşayan Müslüman Uygur Türklerine karşı baskı,zulüm ve sürek avını sürdürdüğü için bu Ülkedeki Uygur Türklerinden İmdat Çığlıkları gelmeye devam ediyor.

A+A-

Mısır yönetiminin bu ülkeye gelen Çin polislerinin yönlendirmesi ile Çin pasaportu taşıyan tüm Uygur Türkü öğrencileri ve diğer başka amaçlarla bu ülkede bulunanları sokaklarda ,Lokanta ve marketler ile evlerinde  ve bulundukları  her yer ve mekanda  kimlik köntrölüne tabi tuttuğu,Çin pasaportu taşıyan Uygurları hemen gözaltına aldığı  ve toplu tutuklamaları sürdürdüğü açıklandı.

Özgür Asya radyosu internet sitesinde yer alan bilgilere göre, şimdiye kadar Çin polislerinin yönlendirmesi ile Mısır güvenlik güçlerinin sebepsiz yere gözaltına aldığı Uygur Türklerinin sayısının 200 civarında olduğu ve bunların 20’sinin ise kız öğrenci  olduğu bildirildi. Toplu tutuklamalardan dolayı işlerini ve evlerini terk ederek kaçanların tutuklanmak korkusu ile da sürekli yer değiştirdikleri ve vize istemeyen komşu ülkelere geçerek buradan Türkiye ve diğer Ülkelere geçmek istedikleri de belirtiliyor.

Uygur  Ailelerin  can korkusu  sebebi ile bir birilerinden koparak parçalandıkları  bazı aile üyelerinin  Kahire civarındaki  Mısır köylerine kaçmakta ve bazılarının ise, tarlalarda ve çöllerde saklandıkları belirtiliyor. Açlık,susuzluk ve korku ile boğuşan bu zavallı Uygurlar yine adalete güvendiklerini ifade ederek kendilerine uzanacak bir yardık elini sabırsızlıkla beklemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.