Türk Heyeti Almanya'ya Gitti

Türk Heyeti Almanya'ya Gitti

AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu yanındaki heyet ile birlikte Almanya temaslarına devam ediyor.

A+A-

 Bir önceki dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu heyeti ile beraber Avrupa'da gittikçe yükselen İslamofobi eğilimlerini incelemek ve araştırmak için Almanya’daki temaslarına devam ediyor.

Rapor Hazırlanacak

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’dan teşekkül eden heyet ile beraber son günlerde yükselen İslamofobi ile alakalı Almanya’da incelemeler yapan Dr. Ramazanoğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde olan, ‘Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu’ olarak çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek, komisyon tarafından sürdürülen incelemeler neticesinde, Müslümanların yaşamış oldukları sıkıntılar ve oluşabilecek güvenlik sorunları ile alakalı bir rapor hazırlanacağını belirtti.

Yabancı düşmanlığından İslam karşıtlığına giden bu süreçte, tabiri caizse, manifest görünümü ile açık hedefin kadınlar olduğunu vurgulayan Dr. Ramazanoğlu, günümüzde İslam karşıtlığının en çok kadınlar üzerinden yapıldığını, Berlin’de yapılan çalışmalarla kadınların neler yaşadığı, net tür tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını, başörtülü sokağa çıktıkları zaman hissettikleri emniyet kaygılarını vs gibi yaşadıkları sorunlara cevap aradıklarını ve bunların nedenlerini anlamaya çalıştıklarını ifade etti. Kadınlarla yaptıkları toplantı ve istişareler ile sorunları kadınların dilinden dinlediklerini söyledi.

"Endişe Duyuyoruz"

Batıda gittikçe artan İslam karşıtlığından, kültürel ırkçılık ve yabancı düşmanlığından endişe duyduklarını belirten Dr. Ramazanoğlu, İslamofobiye dayalı olarak yapılan, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Koca Sinan Camii’nin kundaklanması gibi radikal eylemleri endişe ile takip ettiklerini, bu gibi eylemlerin Almanya’da ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için ciddi bir güvenlik tehdidine dönüştüğünü, bu konuda Türk toplumunun yalnız olmadığını ve devletin bu hususta önemli adımlar atarak takibini yaptığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.