Türk Kızılayı Her  Yerde

Türk Kızılayı Her  Yerde

Kızılay 7.7 büyüklüğündeki depremden sonra tsunami felaketinin meydana geldiği Endonezya için yardım kampanyası başlattı.

A+A-

Endonezya’da meydana gelen depremden sonra harekete geçen Türk Kızılay’ının yardımları devam ediyor. Yardım kampanyası ile alakalı açıklamalar yapan Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Türk Kızılay’ının Endonezya’nın batı tarafındaki Sulawesi’ye eriştiğini ifade etti. Otçu yaptığı açıklamada, Türk Kızılay ekiplerinin ilk andan beri bölgeye ulaştığını ve sürdürülen çalışmalara dâhil olduğunu, Afet bölgesinde ihtiyaca yönelik ilk öncelikli konuların barınma, temiz suya erişim, gıda ve gıda dışı destek malzemeleri olarak tespit edildiğini, afet bölgesine gönderilmek için hazırlanan temel ihtiyaç malzemelerinin THY kargo uçağıyla ilk olarak Makassar bölgesine; daha sonra da afet bölgesine sevk edilmesinin planlandığını, afet bölgesinde hali hazırda var olan ekibe ek olarak olarak yeni bir ekibin daha gönderileceğini, Türk Kızılay Delegasyon Başkanlığı ekiplerinin bölgede hem hükümet yetkilileri ile hem de Endonezya Kızılhaçı ile yakın ilişki içinde hareket edildiğini belirtti.

YARDIM ÇAĞRISI YAPTI

Endonezya’nın Sulawesi adasında geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen deprem ve daha sonra meydana gelen tsunamide ölü sayısının 1234’e ulaştığını belirten Otçu,  29 kişinin de kaybolduğunu, ortalama 17 bin kişinin tahliye edildiğini, bölgeden acı görüntülerin geldiğini, ölenlerin toplu olarak defnedilmeye başlandığını, Endonezya Devlet Başkanı JokoWidodo afet bölgesine uluslararası yardım sevkiyatı için onay verdiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.