Türk tarihinin en dürüst bakanı Sazak

Türk tarihinin en dürüst bakanı Sazak

Büyük devlet adamı, Ülkücü hareketin abide şahsiyeti, şehidimiz Gümrük ve Tekel Bakanı GÜN SAZAK Beyi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, her kesimin takdir ve hayranlığını kazanan değerli büyüğümüz Gün Sazak Bey ile ilgili şahit olduğum bir

A+A-

Büyük devlet adamı, Ülkücü hareketin abide şahsiyeti, şehidimiz Gümrük ve Tekel Bakanı GÜN SAZAK Beyi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, kısa süreli bakanlığı döneminde hırsızlığa, rüşvete ve yolsuzluğa karşı verdiği mücadele ile her kesimin takdir ve hayranlığını kazanan değerli büyüğümüz Gün Sazak Bey ile ilgili şahit olduğum bir iki hatıramı paylaşmak istedim.

Bir Gün Olacak

12 Eylül 1980 öncesi Van/Muradiye Belediye Başkanı şehidimiz değerli büyüğümüz Mukuri aşireti reisi Selahattin Ağaoğlu beyefendi MSP Partisi Belediye başkanı idi. Vatanseverliği ile örnek bir şahsiyet olan başkanımıza, her fırsatta "Abi sizin yeriniz MHP derdim. İnşallah bir gün oda olacak." derdi.

Bakanımız Gün Sazak beyefendi Ağustos/1977 de Erciş'e teşriflerinde bu iyi fırsat diye düşündüm. Erciş'ten Van'a hareket ettik. Bazı ziyaretlerin akabinde Van Toprak Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nde yemekten kalkıp Van Havaalanı'na giderken Merhum Başkanımız Selahattin Bey, Bakanımıza bir kağıt uzattı. Gün Sazak Bey onu okuduktan sonra yırtıp çöp sepetine attı ve dönüp Selahattin Bey'e, "Biz o maden ocaklarını çoktan kapattık Başkan." deyince, eyvah dedim ben ne beklerken ne oldu..! Hem ben hem de başkanımız çok bozulduk ve şaşkınlık içinde kaldık.O notta ne olduğunu, talebinin de ne olduğunu bilmiyorum, en çokta ben üzüldüm.

Merhum Bakanımızı havaalanına uğurlamak için arabalara koşuştururken Belediye Başkanımızı kayıp ettim, son derece üzgünüm. Hep içimden keşke böyle olmasaydı diye kendi kendime söyleniyorum. Havaalanına vardığımızda bizden ayrıldığını zannettiğim belediye Başkanımız Selahattin Bey yalnız bir köşede duruyor...!

Sanki ben üzmüşüm gibi sıkılarak yanına gittim. Bana dönerek, "Senin kafandan neler geçtiğini iyi tahmin ediyorum. Sen hiç üzülme,sende biliyorsun ki ben yılların Belediye başkanıyım. Merhum Mendereslerle, Demirellerle, Erbakanlarla siyaset yaptım. Emin ol ki bunlardan herhangi birinden bir talebim olsaydı başka bir emrin varmı Başkan derlerdi..!" dedi.

Gün Sazak Bey gerçekten prensiplerine bağlı büyük bir insan, "Sen benim konumumu ve gücümü de biliyorsun. Sen hiç üzülme, size ve MHP ye olan sevgim bu olaydan sonra biriken bin oldu. Peki başkanım siz Sayın Bakanımdan ne talep etmiştiniz." diye sorduğumda, bir iki Kadro demişti.

Merhum Selahattin Ağaoğlu Bey, şehadetinden bir yıl önce Muradiye'de evine giderken kurulan pusu sonucunda ağır yaralanmıştı. Gün Sazak Bey'in şehadetinden bir kaç ay önce Ankara'da bölücü vatan hainleri tarafından alçakça şehit edildi.

RUHLARI ŞAD OLSUN.

Gün Sazak bey MHP İlçe başkanlığım dönemimde Erciş'teki ofisimizi teşriflerinde vatandaşlar sohbet ederken... Ağustos 1977

Gün Sazak Bey

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.