Türkiye Cumhuriyeti Gençlerimize Emanettir

Türkiye Cumhuriyeti Gençlerimize Emanettir

“19 Mayıs 1919, Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağ 19 Mayıs Bayramı ile ilgili mesajı

“19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98. yılını hep birlikte kutlamanın mutluluğu ve coşkusu içerisindeyiz” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, şunları söyledi: “19 Mayıs 1919, Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen mücadele sonucunda sıkıntı ve yokluklar içerisinde, büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

 

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler de bu bilinçle, Atamızın ilkelerini kendimize rehber edinerek, milli mücadele ruhunu devam ettirme ve çağın gerektirdiği donanımlara sahip bir gençlik yetiştirme, Üniversitemizden yeni bilgi, beceri ve tutumlar kazanmış mezunlar verebilme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, başta yarınlarımızın güvencesi sevgili gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.