Türkiye'nin İlk Yüzer Ges'i Bereket İle ‘’Parla’’ dı

Türkiye'nin İlk Yüzer Ges'i Bereket İle ‘’Parla’’ dı

Türkiye'nin İlk Yüzer Ges'i Bereket İle ‘’Parla’’ dı

A+A-

İstanbul Enerji’nin İSKİ ile birlikte Büyükçekmece gölü üzerinde kurulumunu tamamladığı ve devreye aldığı ‘’Türkiye'nin ilk Yüzer Güneş Enerjisi Santrali’’nin panelleri merkezi Denizli’de bulunan Bereket Enerji Üretim A.Ş. karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraki olan İstanbul Enerji A.Ş. tarafından gerçekleştirilen projede, Büyükçekmece gölü üzerinde kurulan santralde Bereket Enerji’ nin ‘’Parla’’ markasını taşıyan 960 adet polikristal fotovoltaik paneli kullanıldı.

İstanbul Enerji’nin uzun araştırmalar sonucu ‘’Parla’’ panellerini tercih ettiğini belirten Bereket Enerji GES Birimi proje sorumlusu Sedat Avcı, her biri 260W gücündeki 960 panelin kurulu gücünün 240 kilovat olduğunu belirterek, yüzer GES ile her sene 180 ton CO2 salınımının engelleneceğini vurguladı.

Türkiye’nin coğrafi yapısının bu gibi santrallerin yapımı için uygun olduğunu ve güneşten daha fazla yararlanılması gerektiğini dile getiren Avcı, ‘’ Bu proje örnek oldu. Bereket Enerji yine bir ilki başardı. 60 hücreli 250 W ile 275 W arası 6 değişik güçte ürettiğimiz Parla panellerle ülkemizde yeni projeler üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. ‘’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.