Türkmen Medyası Kerkük’te Toplanıyor

Türkmen Medyası Kerkük’te Toplanıyor

Türkmen toplumunun sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla bugüne kadar Türkmen Basın Derneği 5 kez Türkiye’de Türkmen Basın Konseyinin kurultayını yapmıştır.

A+A-

Gazete, dergi, televizyon, radyo, web sitesi ve benzeri iletişim kuruluşlarında çalışan Irak Türkmen yazılı, görsel, işitsel ve elektronik iletişim alandaki medya mensuplarını bir araya getirerek sorunlarını tartışmak, fikir alışverişinde bulunmak ve Irak Türkmen basınının güçlenmesine katkıda bulunmak, birlik beraberlik çerçevesinde Türkmen toplumunun sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla bugüne kadar Türkmen Basın Derneği 5 kez Türkiye’de Türkmen Basın Konseyinin kurultayını yapmıştır.

6. Türkmen Basın Konseyi Kurultayı 28-30 Nisan 2016 tarihleri arasında Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti tarafından ilk kez Kerkük’te yapılacaktır. Kurultayı çerçevesinde Nisan 2014 yılında Kerkük’te kurulan Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti’nin 1. Kongresi de yapılacaktır. Ayrıca ITBC tarafından ihdas edilen 2015 Kutsizade Türkmen Basın Ödülleri ile 2015 Ata Terzibaşı Türkmen Basın Teşvik Ödüllerinin ödül töreni yapılacak.

Kurultaya Irak’ın Yurt içi ve yurtdışından katılacak olan Irak Türkmen basın mensuplarının arasında dayanışmayı, iş ve söylem birliğini gerçeklemesi hedefleniyor. Türkiye’de yapılan 5 adet Türkmen Basın kurultayın başta Irak olmak üzere Türkiye ve Avrupa’dan gelen Türkmen, Türk ve misafir basın mensuplarınca kurultaylar büyük ilgi görmüş, Irak Türkmenlerinin demokratik ve barışçı yollarla sürdürdükleri mücadeleye destek ve moral sağlamıştır.

Irak’ın ve dünyanın neresinde olursa olsun tüm Türkmen Basın Mensuplarını bu kurultaya davet eder, saygıyla duyurulur

Dr. Şemsettin Küzeci

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.