Ücretli Öğretmenliklerden Yeni Atama

Ücretli Öğretmenliklerden Yeni Atama

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretli öğretmenlerden 5 bin sözleşmeli pozisyona yapılmış olan atamalardan boş kalmış olan 2 bin 858 kontenjana başvuruların, yarından itibaren 26 Eylül'e kadar alınacağı ifade edildi.

A+A-

MEB, okullarda ücretli öğretmenlik yapmış olanların arasından atanması için 5 bin ek atama kontenjanı açmıştı. Yapılmış olan atamalardan sonra 2 bin 858 kontenjanın boş kaldığı ortaya çıktı. Bunlar için öğretmen adaylarının yeniden başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

Geçen Sene Ücretli Öğretmenlik Yapmış Olmalı

Başvuru yapacakların MEB'e bağlı olan resmi eğitim kurumlarında 2017-2018 eğitim ve öğretim senesinde ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olmaları gerekli.

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek için yapmış oldukları başvuruları onaylananlardan KPSSP10 - KPSSP121 ile KPSSP120  neticesinde her alan için en yüksek puan alanlardan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenmiş olan kontenjan sayısının 3 katı aday, yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacaklar.

Takvime göre adayların ön başvuruları yarından sonra başlıyor ve 26 Eylül'e kadar alınıyor. Sözlü sınavlar 5 - 14 Ekim'de gerçekleştirilecek ve 30 Ekim'de sonuçlar açıklanacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.