Ulusal Forum Heyecanı Denizli Final’de Yaşandı

Ulusal Forum Heyecanı Denizli Final’de Yaşandı

Final Okulları geçen hafta Türkiye'nin 4 bir tarafından gelmiş olan öğrencileri ağırlayıp mühim bir etkinlik yaptı.

A+A-

Çoğu Lise öğrencisi olmak üzere Üniversite öğrencilerinin de katılmış olduğu bir Forum Programı organize edildi. FDUF (Final Denizli Ulusal Forumu) adı ile yapılan ve 4 gün devam eden bu etkinlikte 145 öğrenci yer aldı.

Gençler Umut Vaadediyor

Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelip komite başkanı, editör, gazeteci ve delege olarak görev yapan bu organizasyonun koordinatörlüğünü de yapmış olan Denizli Final Okulları Rehber öğretmeni Kadriye Öztekin Forum ile alakalı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla organize edilen bu konferansın aslında tümüyle öğrencilerin çabasının ürünü olduğunu, hemen hemen 10 ay devam eden hazırlığın neticesinde Yahya Mert İmal’le Elif Özge İnel'in öncülüğünde 23 öğrencinin görev aldığı bu konferansa 11 ayrı şehirden çok sayıda okulu temsilen 120 öğrencinin katıldığını, konferansta 6 farklı konu üstünde fikirler üretilip bildiriler sunulduğunu, çocuk hakları, Kültür-Sosyal-Yaşam, Sivil Hak ve Özgürlükler, Sağlık, Güvenlik ve Ekonomi başlıkları altında güncel dünya sorunları ile alakalı çok önemli fikirlerin üretilip katılımcılara sunumların yapıldığını, kendilerini umutlandıran en önemli unsurun dünyanın çok önemli sorunlar ile boğuştuğu böyle bir ortamda liseli gençlerin bu sorunlar ile alakalı geniş araştırmalar yapıp akılcı ve mantıklı çözüm yolları üretmeleri olduğunu, dolu dolu geçen bu dört günden sonra kalıcı dostluk ve arkadaşlıkların da kurulmasının gelecek adına çok sevindirici olduğunu belirtti.

Öztekin sözlerini, Pamukkale Üniversitesi'nde, konferansın açılış konuşmasında bulunan Prof. Dr. Süleyman İnan'a, uzak-yakın demeden öğrencilerini Denizli'ye gönderen bütün okullara ve yardımcı olan diğer kişi ve kuruluşlara çok teşekkür ederek tamamladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.