Ümit Bahtiyar'dan Gazeteciler Günü Açıklaması

Ümit Bahtiyar'dan Gazeteciler Günü Açıklaması

İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

A+A-

Bahtiyar açıklamasında, bir toplumun sağlam temellere sahip olmasının yolunun, basın emekçilerinin özgür bir çalışma ortamında, yüksek yaşam standartlarına sahip olmasından geçtiğini söyledi. Bahtiyar, basın çalışanlarının yaşadığı sorunların çözümünde ve haklarının korunmasında, yönetimlerle basın çalışanlarının birlikte hareket ederek, karşılıklı görüş alışverişinin önemini vurguladı.

İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Ümit Bahtiyar açıklamasında, bir toplumun medya ve basın gücü ile orantılı bir işleyişe sahip olacağının da altını çizdi. Bahtiyar; “bugün, bütün yazılı ve görsel basın kuruluşlarımız ve basın emekçilerimiz birçok açıdan zor şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Oysa basınımızın gücü toplumsal yapımızı ve işleyişimizi de gösteren önemli bir göstergedir.” dedi.

4. Kuvvet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Ümit Bahtiyar; “Dünyanın kabul ettiği bir gerçek vardır. Medya, basın her zaman toplumdaki dördüncü kuvvet olarak tanımlanır. Yani toplumsal işleyişte yeri yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelir. Çünkü basın bir toplumun gözü, kulağı, haber alma hakkı, haber ağı, refleksidir.  Dolayısıyla, basınını, ekonomik olarak yüksek yaşam standardı ve özgür çalışma ortamı ile güçlendiren toplumlar aynı ölçüde güçlü ve sağlam temellerini koruyabilecektir.” dedi. Bahtiyar basın emekçilerinin bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de birçok açıdan zor şartlarda görevlerini yerine getirdiğinin altını çizerken, bu sorunlara çözümünde ve basın çalışanlarının haklarının korunmasında yönetimlerin ve basın çalışanlarının birlikte hareket ederek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarının önemini vurguladı. Bahtiyar; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tüm basın emekçilerinin gününü kutladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.