Ümit Özdağ MHP'den ihraç edildi

Ümit Özdağ MHP'den ihraç edildi

MHP Genel Merkez'nin Genel Başkan adaylarına karşı başlattığı kıyım sürdürüyor... Meral Akşener'den sonra Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da partiden ihraç edildi.

A+A-

TBMM'de kameralar karşısına geçip 5 milletvekili ile birlikte Başkanlık sistemine 'hayır' diyeceklerini açıklayan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Disiplin Kurulu'nda oy çokluğu ile MHP'den ihraç edildi.

1 Kasım seçimlerinden Meclis'teki koltuk sayısını 40'a düşürerek PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin bile gerisine düşen MHP'de değişim isteyenlere başlatılan kıyım Ümit Özdağ ile devam etti. Ümit Özdağ MHP'den ihraç edilen 2. Genel Başkan Adayı oldu. 

AKŞENER VE OĞAN DA İHRAÇ EDİLMİŞTİ

MHP’de kongre tartışmalarıyla başlayan değişim sürecinde disipline sevk edilen ilk Genel Başkan Adayı Meral Akşener olmuştu. Akşener, bu kararı yargıya taşıdı. Bir diğer Genel Başkan Adayı Sinan Oğan ise daha önce partiden ihraç edilmiş ancak yargı kararıyla geri dönmüştü.

ÖZDAĞ HANGİ SEBEPLE İHRAÇ EDİLDİ?

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, 20 Ekim’de tüzüğün bazı maddelerini ihlal gerekçesiyle tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak disipline sevk edilmişti. MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren parti tüzüğümüzün 11. Maddesinin ihlali, yine tüzüğümüzün 78/4-c-e-g maddelerini ihlal mahiyetindeki eylem ve açıklamalar yanında benzeri faaliyetler içerisinde olmak sebebiyle parti tüzüğümüzün 81. Maddesi kapsamı ve gereğince tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edilmiştir” denilmişti.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN İLK AÇIKLAMA

Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, ihraç kararına ilişkin ilk açıklamasında, “Karar elime ulaştığında yargıya başvuracağım” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.