UNESCO Yürütme Kurulunda Bir Denizlili

UNESCO Yürütme Kurulunda Bir Denizlili

UNESCO Yürütme Kurulunda Bir Denizlili

A+A-

Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) en üst düzey icra kurulu olan yürütme kurulu üyeliğine seçilmesini değerlendiren AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye Dünya tarihine ışık tutacak bir görev üstlendi” dedi.

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Fransa’nın başkenti Paris’te geçtiğimiz günlerde yapılan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 39. Genel Konferansında Türkiye’nin yürütme kurulu üyeliğine seçildiğini söyledi. Türkiye’nin UNESCO’nun en üst düzey icra organı olan Yürütme Kurulu’na dört yıl süre ile 134 oyla seçilmesini değerlendiren Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye önemli bir başarıya daha imza attı. Almanya, Finlandiya ve Portekiz’in de katıldığı seçimlerde, Finlandiya ve Portekiz ile birlikte Türkiye UNESCO’nun en üst düzey icra organı olan 58 üyeli Yürütme Kurulu’na seçildi. Böylelikle ülkemiz, 2005 yılından bu yana temsil edilmediği UNESCO’nun Yürütme Kurulunda 2017-2021 döneminde görev yapmaya hak kazanmış oldu. Bugüne kadar bu yapının alt birimlerinde önemli vazifeler yürüten ülkemiz üstlendiği yeni göreviyle UNESCO’nun çalışmalarına daha güçlü bir şekilde katkı vermeye devam edecektir” dedi.

 

‘TÜRKİYE UNESCO’NUN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK’

 

Türkiye’nin hiçbir zaman insanlık üzerinden karanlık planlar ve hesaplar yapmadığına dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye, Dünya barışı ve insani değerler gibi temel unsurlara her zaman sahip çıkmıştır. Ülkemiz bu önemli süreçte üstlendiği bu tarihi vazifeyi de layıkıyla yerine getirecek ağırlıkta ve değerdedir. UNESCO’nun asli işini yapması ve misyonuna uygun bir şekilde güçlenmesine ülkemizin önemli ölçüde katkı koyacağı kaçınılmazdır. Terör örgütleri marifetiyle yerle bir edilen miraslar, tarihe karşı sorumsuzluğun en açık örneklerindendir. Türkiye bu önemli vazifeyi ifa ederken Dünya’nın değerlerini değersiz sayanlara karşı asla sessiz kalmayacak ve üstlendiği bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirmeye gayret edecektir” dedi.

 

‘DENİZLİ UNESCO SEÇİMLERİNE DAMGASINI VURDU’

 

Dış İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığından yetkililerin seçim kampanyasında çok titiz bir çalışma sergilediğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Paris’te yapılan seçimde konuyla ilgili bakanlıklarımız çok sıkı bir çalışma ortaya koydular ve bu başarıyı elde ederek ülkemizin yürütme kuruluna girmesini sağladılar. Her şeyden önce emeği geçen tüm yetkililerimize milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca seçimlerin kazanılmasına dönük ülkemiz adına yürütülen çalışmalarda bir Denizlili hemşerimizin olması da bizi hassaten gururlandırdı ve mutlu etti. Dış İşleri Bakanlığımız adına seçim kampanyasında aktif olarak görev alan Müsteşar Yardımcımız, hemşerimiz Ümit Yardım’a Denizlili hemşerilerimiz adına teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Ülkemiz adına diğer yetkililerimiz ile birlikte çalışma yapan Müsteşar yardımcımız ve hemşerimiz Ümit Yardım’ın gayretleri sayesinde Denizli ilimiz de UNESCO seçimlerine damgasını vurmuş oldu” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.