Üniversite Sınavı Böyle Yapılacak

Üniversite Sınavı Böyle Yapılacak

Üniversite Sınavı Böyle Yapılacak

A+A-

Üniversiteye girişi sınavından sonra getirilen sisteme ilişkin soru işaretleri cevap buldu. Peki, yeni sisteme göre sınav ne zaman? Kaç soru sorulacak ? Soruların içeriği nasıl olacak? Yeni sisteme ilişkin detayları YÖK açıkladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’yla (YKS) ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı. Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan yazılı açıklamaya göre, eşit ağırlık alanındaki öğrenciler, tarih sorusu da cevaplayacak. Yani eşit ağırlığa da tarih geldi. Eşit ağırlıkçıların gireceği ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1’, ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1’ olarak değiştirildi. Bu teste tarih soruları da eklendi. 

Ayrıca soru dağılımları da açıklandı. İkinci oturumdaki Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinde 24 Türk dili ve edebiyatı, 10 tarih, 6 coğrafya sorusu yer alacak. Sosyal Bilimler-2’de ise, felsefe grubunda (mantık, psikoloji, sosyoloji) 12, din kültürü ve ahlak bilgisinde 6, coğrafya-2’de 11, tarih-2’ye 11 soru olacak. Fen bilimlerinin dağılımı ise şöyle: 14 fizik, 13 kimya, 13 biyoloji.  


Öğrencilere 80 soruyu yanıtlayacakları Temel Yeterlilik Testi (TYT) için 90 dakika süre tanınacak. 160 sorunun yer aldığı ikinci sınav için ise 180 dakika verilecek. Sınav 23-24 Haziran’da yapılacak.

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.