Unutulmayacak Bir Akşam

Unutulmayacak Bir Akşam

Doç. Dr. Özgün Gülhan verdiği piyano resitaliyle kendisini dinlemeye gelen sanatseverleri adeta büyüledi.

A+A-

PAÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Özgün Gülhan’ın hazırladığı piyano resitali Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı.

ÇOK BEĞENİLDİ

Öğrenciler, akademisyenler ve Denizli’li sanatseverlerin de katılımı ile yapılan konserde, piyanist Doç. Dr. Özgün Gülhan, programda Barok’tan Çağdaş Dönem’e kadar bir repertuar seslendirip dinleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Barok Dönem bestecisi D. Scarlatti’nin belli bir tema üstünde zincirleme armonik yürüyüşlerinin işitildiği 27. Sonatı ile başlayan konser, empresyonizm akımının temsilcilerinden olan 20.yy bestecisi M. Ravel’in 6 kısımdan meydana gelen, her bölümünde I. Dünya Savaşı’nda yaşamını yitiren arkadaşlarına ithafen yazmış olduğu Le tombeau de Couperin isimli suit ile sürdü.

Piyanist Doç. Dr. Gülhan 3. eser olarak, yine Barok Dönem bestecilerinden J.P. Rameau’nun iki kısımlı bir dans teması ve çeşitlemelerinden meydana gelen Gavotte and Variations isimli eserini seslendirdi. Konser, Klasik Döneme damgasını vurmuş olan bestecilerden J. Haydn’ın 31 numaralı Piyano Sonatı ve klasik müzikte yaratıcılığı ile Romantik Dönemi zirveye taşıdığı bestecilerden J. Brahms’ın Klavierstücke Op.118 adlı eserinin Intermezzo ve Ballade bölümleriyle sonlandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.