Uygur Türkleri'nin Başını Açıp Zorla Marş söylettiler

Uygur Türkleri'nin Başını Açıp Zorla Marş söylettiler

İddialara göre Doğu Türkistan bölgesinde Uygur kadınlarının başörtüleri zorla çıkartılıp Çin ulusal marşı söyletildi.

A+A-

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Çin askerlerinin Doğu Türkistan bölgesinde Uygur kadınlarının başlarını zorla açıp Çin ulusal marşını söylettikleri dile getiriliyor. Görüntüler incelendiğinde, asker olduğu ifade edilen kişilerin Çin bayrağını direğe astıkları görülmekte. Bu sırada, zorla başları açılmış olan Uygur kadınlarına Çin ulusal marşı söyletilmeye başlanıyor.

"İSLAM İLE İLGİLİ TÜM EŞYALARINIZI TESLİM EDİN"

Çinli yetkililer geçen dönemde de Uygur Müslümanlarından seccadeler ve Kur'an-ı Kerim'in kopyası da dahil olmak üzre tüm dini eşyalarını yetkililere teslim etmeleri talimatını vermişlerdi.

Dünya Uygur Kongresi'nden Dilhat Rahit yapmış olduğu açıklamada, tüm Uygurluların dini sembollerini taşıyan seccadeleri, Kur'ran-ı Kerimler gibi ellerinde İslamla ilgili olan her ne varsa yetkililere gönüllü bir şekilde teslim etmeleri gerektiğini, teslim edilmediği ve bulunduğu zaman ise ağır cezaların uygulanacağı ile alakalı bir  tebligat aldıklarını ifade etmişti.

Konu ile alakalı çekilmiş olan bir kısa film ise sosyal medyada paylaşıma açıldı. Filmde Kur'an-ı Kerim taşıyan bir kişiden zorla Kur'an-ı Kerim'inin alınması gibi sahneler yer almakta. Filmin bitiminde ise şöyle bir yazıya yer veriliyor:

"Bu gerçeğin imkansız olduğunu mu düşünüyorsun? Doğu Türkistan'da 2017 Eylül'ünde Çin yetkilileri Müslümanlardan Kur'an-ı Kerimlerini teslim etmelerini yoksa ağır cezalarla karşılaşacaklarını bildirdi."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.