Uzmanlar Uyarmıştı

Uzmanlar Uyarmıştı

Haftalardır devam eden kavurucu sıcakların ardından serinleten havalar beraberinde yağışta getirdi. Çal’da ise şiddetli dolu yağışı olduğu öğrenildi. Peki haftanın diğer günlerinde sıcaklık nasıl olacak?

A+A-

Denizli ilinin Çal İlçesi Şapcılar Mahallesi'nde meydana gelen şiddetli yağmur ve dolu yağışı sebebi ile bazı vatandaşların mahsullerinin  zarar gördüğü öne sürüldü.

Denizlinin Çal İlçesi Şapcılar Mahallesi'nde bugün saat 15.30 sularında şiddetli yağmur ve dolu yağışı oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan şiddetli yağış uyarısı şehir merkezinde fazla etkili olmadı ama Çal İlçesi Şapcılar Mahallesi'ni vurdu. Dolu yağışından ötürü Şapcılar'daki ekili arazilerden bazılarının zarar gördüğü ifade edildi.

Hava Nasıl Olacak?

Kavurucu sıcakların ardından sıcaklıkların düşmesi ile herkes biraz nefes aldı. Beklenen serinletici havanın  27 Temmuz Cuma ve 28 Temmuz Cumartesi günlerinde de devam edeceği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre yarın havanın 29 derece olması bekleniyor. Yarın sağanak yağış veya gök gürültülü sağanak yağış uyarı da yapıldı. Cumartesi gününe bakıldığı zaman sıcaklıkların 2 derece artarak 31 dereceye geldiği görülmekte. Ayrıca Cumartesi günü bol güneşli bir hava sizleri beklemekte. Pazar günü ise sıcaklık 3 derece birden artıyor ve 34 dereceye çıkıyor. Yani boğucu sıcakların yeniden döneceğini söylemek yanlış olmaz.

Uzmanlar özellikle yarın için yağış açıklaması yaparak vatandaşlar önlem almaları noktasında uyardılar .

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.