Vali Karahan'ın Çanakkale Zaferi Mesajı

Vali Karahan'ın Çanakkale Zaferi Mesajı

Vali Karahan'ın Çanakkale Zaferi Mesajı

A+A-

Bugün; vatan ve bağımsızlık sevdalısı Kahraman Türk Milletinin “ya hep, ya hiç” diyerek varlık ve yokluk mücadelesi verdiği, maddi imkânları neredeyse sıfırlanmış olan bir devletin maneviyatıyla düşman ordularını dize getirip zamana ve çağlara inancın ve azmin mührünü vurduğu, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 103. yılını kutlamanın gururu ve onurunu yaşıyoruz.

Dönemin şartları düşünüldüğünde, adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi, Aziz Milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır. Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizin imkânsızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki üstün vatan sevgisi, “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Çanakkale Savaşlarında verilen olağanüstü mücadele, büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirinde ifadesini bulan tarihe sığmayacak kadar büyük bir destandır.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” sözüyle Çanakkale’deki askerimizin manevi gücünü, ölümden korkmayan azim ve inancını, Türk Milletinin vatan uğruna canını feda etmekten asla kaçınmayacağını ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir.

Verdiğimiz 250 bin şehidin ulvi kanlarıyla çizilen tarihimizin en yüce şeref ve gurur tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması gereken derslerle doludur. Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatan, bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir.

Bilindiği üzere Türk Milleti, tarih sahnesine çıktığı günden itibaren gerek yaşayış tarzı, gerek haksızlıklar karşısında gösterdiği tutum gerekse sergilediği kahramanlıklar ve kazandığı zaferlerle daima tarihin altın sayfalarında yer almıştır. Milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermeyen milletimizi bu derece güçlü, sarsılmaz ve hür kılan ise vatanına ve bayrağına olan derin sevgisi ve bağlılığı olmuştur.

Tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu cennet vatanımız üzerinde geçmişte oynanan kirli oyunların bugünlerde de devam ettiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi bozarak ülkemizde kaos ortamı yaratmaya ve nihayetinde de ülkemizi bölmek isteyen karanlık güçler iyi bilmelidir ki, Devletimiz üzerinde oynanan kirli oyunlara asla prim vermeyecektir. Dünya durdukça bu Millet var olacak, varlığından, milli ve manevi değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir.

 

Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünde, ecdadımızın manevi mirasının yılmaz bekçileri olarak, ezelden ebede bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.

Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak

üzere, ebediyete intikal eden Kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.