Valilik İş Başında

Valilik İş Başında

Denizli Valiliği denetiminde yapılan incelemelerle haksız fiyat artışı yapan firmalar ile alakalı işlem yapıldı.

A+A-

Bilhassa son 2 aylık zamanda vatandaşları rahatsız eden haksız fiyat artışları, stokçuluk ve fiyat etiketi uygunsuzlukları ile alakalı Valilik gözetiminde Denizli Ticaret İl Müdürlüğünce 01 Eylül 2018 tarihinden bugüne dek 127 firmada 758 ürün denetlendi. Bu firmaların 23’ünden savunma istendi. 3 firmada haksız fiyat artışı ile alakalı Ticaret Bakanlığı’na bildirilmiştir. Bunun yanından fiyat etiketi yönetmeliğine aykırı olduğu belirlenen 14 firmaya da idari yaptırım kararı uygulandı. Fiyat etiketi yönetmeliği aykırılığı sebebi ile verilen idari yaptırım kararları Valilik uyguladı ve haksız fiyat artışlarıyla alakalı uygulanacak olan idari yaptırım kararları Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanacak.

 

Bunun yanında yine Ticaret İl Müdürlüğünce 4703 sayılı ürünler ile alakalı teknik mevzuatın hazırlanması ve uygulanmasına dair kanun çerçevesinde 33 firma (Kırtasiye-Deterjan) denetlendi. 10 firmadan 10 adet numune ürün alınarak incelemeye gönderildi. Bu numune ürünlerden 5’inde aykırılık tespit edildi ve konu ile alakalı olarak işlemler kanun kapsamında sürmektedir.

İncelemeler Devam Ediyor

Bu konular ile alakalı Valilik gözetiminde Ticaret İl Müdürlüğünce Herhangi bir fırsatçılığa izin vermeksizin kanunlar kapsamında denetimler devam etmekte olup bir aykırılık ve uygunsuzluk belirlenmesi halinde gerekli idari yaptırım kararları anında uygulanmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.